Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kristýna Plíšková v semifinále v Luganu narazila. Smetla ji Polka Šwiateková

Kristýna Plíšková na antukovém turnaji v Luganu do finále nepostoupila. Sedmadvacetiletá hráčka utrpěla v semifinále debakl 0:6, 1:6 s Polkou Igou Šwiatekovou.

Plíšková svedla ve čtvrtfinále více než dvouhodinovou bitvu s ruskou veteránkou Světlanou Kuzněcovovou, proti polské teenagerce ale nevydržela na kurtu ani hodinu. Šwiateková mírnou žebříčkovou favoritku Plíškovou trápila pestrou a rychlou hrou a první game jí povolila až za stavu 3:0 v druhém setu.

Sestra světové čtyřky Karolíny Plíškové v zápase přišla pětkrát o podání a sama nevyužila ani jeden ze sedmi brejkbolů. Nepodařilo se jí tak navázat na dosud poslední finále na WTA Tour z Prahy v roce 2017, vrátí se však ze 101. místa do elitní stovky žebříčku.

Tam se poprvé v kariéře posune i její přemožitelka Šwiateková, jež hrála mezi elitou semifinále poprvé. Vítězka wimbledonské juniorky z loňského roku se o premiérový titul utká se Slovinkou Polonou Hercogovou, která v druhém semifinále přehrála 7:5, 6:4 Francouzku Fionu Ferrovou.

Dvouhra - semifinále:

Šwiateková (Pol.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:0, 6:1, Hercogová (Slovin.) - Ferrová (Fr.) 7:5, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články