Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kristýna Plíšková prohrála v Acapulcu s domácí Zarazuovou, Nadal se odhlásil

Kristýna Plíšková skončila na tenisovém turnaji v Acapulcu v prvním kole. Mexická hráčka z třetí stovky žebříčku Renata Zarazuaová ji porazila 6:3, 6:4. Druhý hráč světového žebříčku Rafael Nadal se z turnaje odhlásil. Jedenatřicetiletý španělský tenista si obnovil zranění kyčle z lednového Australian Open, kvůli němuž musel na grandslamu v Melbourne vzdát čtvrtfinálový zápas s Chorvatem Marinem Čiličem.

Kristýna Plíšková
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Plíšková v úvodním setu dvakrát přišla o servis, v druhé sadě po dalším brejku dvacetileté domácí držitelky divoké karty prohrávala 2:4. Pak sice dvakrát získala soupeřčino podání, ale Zarazuová jí to pokaždé oplatila.

Pětadvacetiletá Plíšková, která je v pořadí dvouhry WTA na 77. místě, dokázala naposledy vyhrát zápas v hlavní soutěži na počátku ledna v Šen-čenu.

Vítězka US Open Sloane Stephensová vyhrála první zápas od nečekaného zářijového triumfu na newyorském grandslamu. Světová třináctka z USA neuspěla za poslední půlrok v osmi utkáních za sebou, až v Acapulcu dokázala přejít přes Francouzku Pauline Parmentierovou po výsledku 6:4, 6:0.

Nadal se kvůli obnovenému zranění kyčle odhlásil

Na úterním tréninku v Mexiku Nadal náhle ucítil v noze ostrou bolest. Po poradě s lékaři se pak z turnaje odhlásil. "Řekli mi, že s tím nemohu hrát, bez ohledu na to, jestli to bolí, nebo ne. Z mého pohledu to není tak vážné jako na Australin Open, ale doktoři tvrdí, že je tam riziko, že se to zhorší," uvedl.

V pavouku dvouhry nahradil nejvýše nasazeného Nadala Japonec Taro Daniel a v úvodním kole podlehl ve třech setech Felicianu Lópezovi ze Španělska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články