Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Kristýna Plíšková měla mečbol, Garciaové ale v Jurmale podlehla. Končí i Siniaková

Byla blízko překvapení, když v tie-breaku třetího setu měla proti Caroline Garciaové mečbol. Kristýna Plíšková ho ale nedokázala využít a favorizované Francouzce, která je na turnaji v Jurmale nasazenou dvojkou, podlehla v 1. kole po velkém boji za dvě a tři čtvrtě hodiny 3:6, 7:6, 6:7. Skončila i Kateřina Siniaková, jež v dohrávce s Anhelinou Kalininovou z Ukrajiny prohrála 6:4, 4:6 a 1:6.

Kristýna Plíšková
zdroj: ZUMA autor: AFP7

Turnajové trojce Siniakové vůbec nevyšla dohrávka duelu, jenž byl v pondělí za příznivého stavu 6:4, 4:3 přerušen kvůli dešti. Česká fedcupová reprezentantka dnes sice získala první dva body, pak ale na kurtu vládla Kalininová, jež je na žebříčku o téměř sto míst níž. Světová jednačtyřicítka Siniaková v dohrávce vyhrála jediný gem oproti devíti Ukrajinčiným a nevydařený zápas zakončila dvojchybou.

Plíšková s někdejší čtvrtou hráčkou žebříčku Garciaovou prohrála i ve třetím vzájemném utkání, i když poprvé získala set a odvrátila čtyři mečboly. K postupu jí nepomohlo ani 20 es.

Sestra světové trojky Karolíny Plíškové přišla hned o úvodní servis a ztrátu už nedohnala. Ve zbytku utkání už si obě hráčky podání držely, a tak přišly na řadu dva tie-breaky. V prvním Plíšková odvrátila mečbol a nakonec jej vyhrála 8:6. Ve druhém ji za stavu 6:5 dělil jediný bod od vítězství, ale následující tři míče uhrála Francouzka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články