Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kristýna Plíšková a Šafářová končí, Bouzková jde dál

Kristýna Plíšková vypadla na turnaji v Québecu v prvním kole a připsala si čtvrtou porážku za sebou. Porazila ji americká kvalifikantka Jessica Pegulaová (6:3, 7:6). Už v prvním kole skončila také Lucie Šafářová. Česká hráčka nestačila na Uns Džabúrovou, s níž prohrála 6:7, 6:3 a 5:7. Naopak dále jde Marie Bouzková, která vyzrála na Sesil Karatančevovou. Bulharskou tenistku porazila 6:2 a 6:1.

Kristýna Plíšková
zdroj: AP autor: Lee Jin-man

Šestadvacetiletá Plíšková pokračovala v Kanadě v nepříliš vydařené zámořské štaci. Do druhého kola postoupila jen v srpnu v New Havenu, poté prohrála hned úvodní duel na US Open a minulý týden na turnaji nižší kategorie v Chicagu.

Bouzková si před dvěma týdny odbyla na US Open grandslamovou premiéru a nyní zaznamenala další milník. Po úspěchu v kvalifikaci deklasovala bývalý velký talent Karatančevovou za 62 minut.

V příštím utkání se Bouzková může utkat s turnajovou jedničkou Arynou Sabalenkovou z Běloruska. Loňské semifinále naopak v Québecu neobhájí Šafářová, jež se s turnajem rozloučila po porážce 6:7, 6:3, 5:7 s Uns Džabúrovou z Tuniska. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články