Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krejčíková ztratila dobře rozehraný zápas s Tomljanovicovou, končí také Kvitová

Barbora Krejčíková ani Petra Kvitová se do osmifinále Wimbledonu neprobojovaly. Třináctá nasazená Krejčíková nedotáhla ve 3. kole k postupu nadějně rozehraný duel s Australankou Ajlou Tomljanovicovou a prohrála 6:2, 4:6, 3:6. Dvojnásobná vítězka turnaje Kvitová podlehla čtvrté hráčce světa Paule Badosaové 5:7, 6:7. Jedinou Češkou ve dvouhře zůstala Marie Bouzková, kterou v neděli čeká osmifinále s Francouzkou Caroline Garciaovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková ani Kvitová se do osmifinále Wimbledonu neprobojovaly

Kvitová prohrála po sedmi zápasech, Před Wimbledonem triumfovala na turnaji v Eastbourne. Na londýnské trávě se od posledního triumfu v roce 2014 dostala dvaatřicetiletá tenistka do osmifinále jen jednou, a to před třemi lety.

Proti o osm let mladší Španělce měla vývoj prvního setu ve svých rukou. Po úvodním brejku vedla 5:3, Badosaová ale výsledek otočila. V koncovce prolomila Kvitové dvakrát servis a sadu získala.

"Kdybych vyhrála set, mohl být zápas úplně jinačí, takže mě mrzí, že jsem ten gem nedotáhla. Nicméně už před tím jsem na servisu tahala za kratší konec. Paula začala od prvního brejku líp returnovat a tlačila mě. I když jsem podala dobře, ona dostala míč zpátky. Ale ten set jsem mohla dotáhnout, o tom žádná," uvedla Kvitová.

Také ve druhém dějství měla dvaatřicetiletá Češka blízko úspěchu. Neproměnila ale ani jeden z devíti brejkbolů a utkání dospělo do zkrácené hry. V ní po dvou hodinách a sedmi minutách uspěla její soupeřka v poměru 7:4.

Kvitové nepomohlo ani 34 vítězných úderů. Zároveň totiž zaznamenala 31 nevynucených chyb. Badosaovou čeká v další fázi wimbledonská vítězka z roku 2019 Rumunka Simona Halepová.

Česká tenistka po utkání také přiznala, že ji limitovalo zranění ruky. "Před Eastbourne mi zase nateklo zápěstí, udělal se mi v něm zánět. Už asi čtrnáct dní beru léky a hrála jsem pod prášky proti bolesti. Není to nic příjemného. Říkala jsem si, že to nějak překonám, což se asi i stalo. Někdy jsem možná ruku neměla tak silnou, jak bych chtěla, viklala se mi raketa, ale na to jsem od operace ruky zvyklá, takže mě to nepřekvapilo. Nicméně mě to štvalo," dodala Kvitová, která po návratu domů bude zdravotní stav řešit s doktory.

Barbora Krejčíková
zdroj: Reuters autor: Paul Childs

Vítězka loňského Roland Garros z dvouhry i čtyřhry Krejčíková prohrála se 44. hráčkou světa první vzájemný zápas.

Ve Wimbledonu neobhájila loňskou osmifinálovou účast, která je zároveň na travnatých dvorcích v All England Clubu jejím maximem.

"Celý zápas jsem hrála dobře. Porážka mě mrzí, ale beru to pozitivně. Můj tenis se zlepšuje zápas od zápasu. A to, že přijde nějaká prohra, se prostě stane," řekla webu Tenisový svět Krejčíková.

Šestadvacetiletá Krejčíková, kterou během roku přibrzdilo zranění lokte a následné onemocnění koronavirem, vstoupila do utkání s o tři roky starší soupeřkou lépe. V úvodu prolomila hned třikrát její servis a získala za 32 minut první set.

Australanka se však v druhé sadě při svém podání zvedla a Krejčíková už nedostávala tolik možností. Za stavu 4:5 česká hráčka čelila dvěma setbolům, před kterými si vyměnila raketu. První ještě odvrátila, druhý už ne a v letošním Wimbledonu poprvé ztratila set.

"Ona je dobrá hráčka, loni tu byla ve čtvrtfinále. Postupně se začala zlepšovat a já začala dělat víc chyb. Na konci druhého setu se to špatně sešlo. Udělala jsem moc chyb, dala jí víc jednodušších míčů zadarmo a ona mě pak brejkla," uvedla Krejčíková.

Před rozhodující sadou si rodačka z Brna dala chvíli pauzu a odešla z kurtu. Za stavu 1:2 si vyžádala zdravotní pauzu, nechala si ošetřovat chodidlo a v šestém gamu přišla o servis.

"Jelikož musím hrát v botách staré značky, mám docela sedřená chodidla. Nové boty jsme ještě nestihli doladit. Nejvíc ladíme velikost, přesněji délku," vysvětlila Češka.

V napínavé koncovce sice Krejčíková měla za stavu 3:5 dva brejkboly, díky nimž se mohla vrátit do hry, ty ale nevyužila.

Naopak Tomljanovicová proměnila první mečbol a bude ve Wimbledonu bojovat o druhé čtvrtfinále za sebou. Narazí na Francouzku Alizé Cornetovou, která překvapivě vyřadila světovou jedničku Igu Šwiatekovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články