Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Krejčíková začne v Paříži cestu za obhajobou s Parryovou. Noskovou čeká Raducanuová

Po vleklých zdravotních problémech se vrátí na kurty na Roland Garros, kde loni ovládla jak singl, tak i čtyřhru, a Barbora Krejčíková už zná jméno soupeřky, proti níž cestu za obhajobou ve dvouhře začne. Světová dvojka se v Paříži na startu utká s domácí Diane Parryovou. A česká hvězda se už zápasu nemůže dočkat. 

Barbora Krejčíková s trofejí pro vítězku Roland Garros
zdroj: REUTERS autor: Sarah Meyssonnier

Mezi nasazenými jsou ještě další dvě české hráčky. Karolína Plíšková je osmičkou a v 1. kole se utká s domácí Tessah Andrianjafitrimovou. Dvojnásobná semifinalistka antukového grandslamu Petra Kvitová je dvaatřicítkou a začne proti Anně Bondárové z Maďarska.

Kateřinu Siniakovou čeká Petra Martičová z Chorvatska, Terezu Martincovou Shelby Rogersová z USA, Karolínu Muchovou na divokou kartu hrající domácí Carole Monnetová a Marii Bouzkovou Lauren Davisová z USA. Ve dvouhře mužů se Jiří Veselý střetne se Stevem Johnsonem z USA a Jiří Lehečka při své pařížské premiéře s Belgičanem Davidem Goffinem.

Sedmnáctiletá tenistka Linda Nosková se při premiéře mezi dospělými na Roland Garros utká s britskou hvězdou Emmou Raducanuovou. Zdeňka Koláře čeká po úspěšné kvalifikaci při grandslamovém debutu domácí držitel divoké karty Lucas Pouille. 

Vítězka loňské pařížské juniorky Nosková prošla kvalifikací jako jediná z českých žen. Jen o dva roky starší Raducanuová na Roland Garros v hlavní soutěži rovněž dosud nehrála. Pětadvacetiletý Kolář prošel kvalifikací na grandslamu na sedmnáctý pokus. Podle žebříčkového postavení by měl být v duelu s Pouillem favoritem. 

Krejčíková loni senzačně vyhrála French Open ve dvouhře i ve čtyřhře. Před letošním turnajem ale čtvrt roku kvůli zraněnému lokti nehrála. "Jsem super ráda, že jsem zpět, a už se těším, až začneme hrát," řekla Krejčíková při losu, na který přišla v šatech a opatrně v botách na podpatcích. V Paříži si dnes poprvé i zatrénovala. "Kurty jsou úžasné, vždycky byly. Antuka je tady jiná než na jiných turnajích, ale sedí mi a těším se," řekla česká tenistka.

V osmifinále může Krejčíková narazit na Viktorii Azarenkovou z Běloruska, ve čtvrtfinále na Anett Kontaveitovou z Estonska a v semifinále na Ons Džabúrovou z Tunisu. Největší favoritka a vítězka turnaje z roku 2020 Polka Iga Šwiateková začne s hráčkou z kvalifikace.

Už ve čtvrtfinále může dojít na souboj obhájce titulu a světové jedničky Srba Novaka Djokoviče s třináctinásobným vítězem turnaje Španělem Rafaelem Nadalem, který je letos po zraněních až pátý nasazený. V semifinále by na vítěze mohl čekat hvězdný španělský mladík Carlos Alcaraz, který má teoreticky ve čtvrtfinále za soka Němce Alexandra Zvereva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články