Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Krejčíková si vítězstvím na Prague Open připsala letošní třetí titul

Ve finále turnaje Prague Open se o titul utkaly Tereza Martincová s vítězkou letošního Roland Garros Barborou Krejčíkovou. Krejčíková však nic neponechala náhodě a zvítězila jasně 6:2 a 6:0. Finále čtyřhry vybojovaly Marie Bouzková s Lucií Hradeckou výhrou 7:6 a 6:4 nad turnajovými jedničkami Ninou Stojanovičovou s Viktórií Kužmovou. 

Barbora Krejčíková
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Hradecká s Bouzkovou v prvním setu prohrávaly už 3:5, ale odvrátily tři setboly a tie-break pro sebe získaly poměrem 7:3. Druhá sada byla přehlídkou ztracených podání. Sérii šesti brejků za sebou ukončila jako první česká dvojice a Hradecká za stavu 5:4 rozhodla.

"Dneska se to poprvé zadrhávalo, obě jsme byly zpomalenější, ale jednou to přijít muselo. Přesto to bylo vítězný, což se cení nejvíc," řekla Hradecká. "Nemůže to být lepší než hrát doma a vyhrát titul, to je sen. Atmosféra byla super a strašně nám pomohla," dodala Bouzková.

Pro české duo Lucie Hradecká a Marie Bouzková je to druhý společný titul ve čtyřhře. Hradecká s Bouzkovou nastoupily do třetího společného finále a vítězstvím navázaly na nedávný úspěch z Birminghamu. Šestatřicetiletá Hradecká rozšířila svou sbírku na 26 deblových titulů včetně dvou triumfů na grandslamech. O čtrnáct let mladší Bouzková slavila ve čtyřhře podruhé.

Krejčíková potvrdila před Tokiem formu

Pětadvacetiletá Krejčíková se letos i v kariéře radovala už z třetího titulu ve dvouhře mezi elitou. Předtím uspěla na antuce ve Štrasburku a senzačně na grandslamovém Roland Garros. Ve světovém žebříčku by se měla posunout na jedenácté místo a bude českou dvojkou.

"Jsem šťastná. Ani nedokážu slovy popsat své pocity. Jsem moc ráda, že se mi to povedlo před domácím publikem," řekla druhá nasazená Krejčíková na kurtu. "Výsledek byl neúprosný, ale tak jednoduché to nebylo. První set byl hodně vyrovnaný, hodně shod a výhod."

"Bára je ve výborné formě a nedala mi vůbec šanci. Prohrát s grandslamovou vítězkou zas tolik nebolí," řekla Martincová, která hrála své první finále dvouhry na okruhu WTA.

Současný pražský turnaj má díky Krejčíkové od svého zařazení na okruh WTA už čtvrtou domácí vítězku. Jako první ve Stromovce uspěla v roce 2015 Karolína Plíšková, o rok později Lucie Šafářová a v roce 2018 Petra Kvitová. Předešlé ročníky se hrály na antuce.

Výsledky tenisového turnaje žen v Praze

Čtyřhra - finále:

Hradecká, Bouzková (3-ČR) - Kužmová, Stojanovičová (1-SR/Srb.) 7:6 (7:3), 6:4.

Dvouhra - finále:

Krejčíková (2-ČR) - Martincová (8-ČR) 6:2, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články