Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Krejčíková si poradila ve finále Moravia Open s Viďmanovou, Forejtek musel otáčet

Tenisový turnaj Moravia Open v Prostějově s podtitulem Trofej solidarity a naděje ČTS vyvrcholil finálovými zápasy. V ženském souboji si připsala celkový triumf Barbora Krejčíková, která zdolala Darju Viďmanovou ve dvou setech 6:4 a 6:1. V mužích se radoval Jonáš Forejtek, jenž po obratu porazil Jiřího Lehečku 3:6, 7:5 a 6:1.

Barbora Krejčíková
zdroj: DPA autor: Daniel Karmann

"Jsem ráda, že se mi to povedlo i přes nějakou potíž vybojovat," řekla Krejčíková. Krk si zablokovala v posledním zápase ve skupině, během finále si vyžádala fyzioterapeuta. "Měla jsem tam tejpy, které se v tom teple začaly odlepovat. Potřebovala jsem je ustřihnout," vysvětlila. "Doufám, že to brzo odezní a bude to lepší."

Viďmanová, která zatím ani nefiguruje ve světovém žebříčku, po postupu z kvalifikace ve skupině porazila mimo jiné Kateřinu Siniakovou. Ve finále se jí povedlo držet s Krejčíkovou krok v prvním setu.

Je nám líto, video expirovalo.
V Prostějově vyhráli Krejčíková a Forejtek

"Očekávala jsem, že to bude těžké. Darja hrála dobře, porazila tu plno slušných jmen. V prvním setu jsem hrála strategicky špatně, proto byl tak vyrovnaný. Bylo to náročné a jsem ráda, že jsem to zvládla," uvedla vítězka, která triumfem navázala na tři týdny starý úspěch ve Starých Splavech.

Lehečka ovládl první set, pak ale převzal iniciativu Forejtek

"První set se odehrával podle mých představ, hrál jsem to, co jsem chtěl. Druhý set byl vyrovnaný a v koncovce se to lámalo, kdy soupeř zahrál líp a já jsem udělal nějaké chyby. Ty se pak táhly až do konce třetího setu," řekl zklamaný Lehečka.

"Na začátku mi nešel servis. V druhém setu jsem se také hrozně trápil, ale dokázal jsem to podržet na 7:5 a ve třetím setu jsem si už věřil víc. Byl to asi nejtěžší zápas, bylo to finále a přece jen je to něco jiného než ostatní zápasy," dodal Forejtek.

Turnaj v Prostějově byl druhým dílem akce o Trofej solidarity a naděje Českého tenisového svazu. Závěrečný třetí podnik bude hostit 27. července až 2. srpna Liberec.

Tenisový turnaj Moravia Open v Prostějově - Trofej solidarity a naděje ČTS - finále:

Muži: Forejtek - Lehečka 3:6, 7:5, 6:1.

Ženy: Krejčíková - Viďmanová 6:4, 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články