Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Krejčíková se vyhoupla do čela deblového žebříčku, v singlu je patnáctá

Barbora Krejčíková je po dvojitém triumfu na Roland Garros opět deblovou světovou jedničkou. V čele žebříčku má náskok 25 bodů před druhou Kateřinou Siniakovou, s níž se v Paříži radovala ze třetího společného grandslamového titulu ve čtyřhře. Ve dvouhře si Krejčíková vylepšila osobní maximum na 15. místo a je aktuálně třetí Češkou za Karolínou Plíškovou a Petrou Kvitovou.

Slavící Barbora Krejčíková
zdroj: Letní olympijské hry autor: Gonzalo Fuentes

Krejčíková se Siniakovou společně vystoupaly na první místo deblového žebříčku v říjnu 2018. Nyní navázaly na Barboru Strýcovou, která byla poslední českou světovou jedničkou po svém wimbledonském triumfu v roce 2019. Předtím to dokázaly i Lucie Šafářová, Helena Suková, Jana Novotná a Květa Peschkeová. Martina Navrátilová byla první na světě coby Američanka.

V pořadí dvouhry si Krejčíková ziskem premiérového grandslamového titulu vylepšila dosavadní maximum o dalších 18. příček. Před Roland Garros poskočila po prvním triumfu na turnaji WTA ve Štrasburku na 33. místo, nyní je patnáctá.

Česká jednička Karolína Plíšková po vyřazení ve druhém kole French Open uhájila desáté místo, Petra Kvitová, jež v Paříži musela po vítězství v úvodním duelu kvůli zranění odstoupit, je jedenáctá.

Na předních pozicích se nic nezměnilo. Světovou jedničkou je stále Australanka Ashleigh Bartyová před Naomi Ósakaovou. Pořadí mužů vévodí po zisku druhé trofeje z Roland Garros a celkově 19. grandslamového titulu Novak Djokovič před Daniilem Medveděvem a neúspěšným obhájcem Rafaelem Nadalem. Poražený finalista Stefanos Tsitsipas se posunul z páté na čtvrtou příčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články