Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Krejčíková se Siniakovou vstoupily do Turnaje mistryň dominantně

Nejvýše nasazené Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou zahájily Turnaj mistryň vítězstvím 6:4 a 6:1 nad kanadsko-mexickým párem Sharon Fichmanová, Giuliana Olmosová. Krejčíková si tak v Guadalajaře spravila chuť po úvodní porážce ve dvouhře, v níž nestačila na Estonku Anett Kontaveitovou.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková na Turnaji mistryň
zdroj: EFE autor: Francisco Guasco

Favorizované Češky, vítězky Roland Garros i olympijských her, přestřílely osmý nasazený pár 31:11 na vítězné údery. Jedinou drobnou komplikaci na cestě k prvnímu úspěchu ve skupině El Tajín měly v úvodním setu, kdy po ztraceném servisu Krejčíkové přišly o vedení 3:1. Vzápětí si ale vzaly brejk zpět, úvodní sadu vyhrály 6:4 a ve druhé povolily soupeřkám jedinou hru.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková se Siniakovou hladce zvládly úvodní zápas Turnaje mistryň

"Myslím, že jsme hrály skvěle," radovala se v rozhovoru na kurtu Siniaková. "Byly jsme správně agresivní," doplnila ji Krejčíková.

Vzhledem k účasti domácí hráčky měl zápas v Mexiku výbornou atmosféru. Z té těžily i české tenistky, které spolu hrály poprvé od Indian Wells. "Bylo to úžasné. Díky za to, že jste nám dali energii. Jsem velmi příjemně překvapená, že jste sem všichni přišli a zůstali tady, i když je poměrně chladno," pochvalovala si Krejčíková, která minulý týden při Poháru Billie Jean Kingové v Praze ani jednou do čtyřhry nenastoupila.

V dalších zápasech ve skupině Krejčíkovou a Siniakovou čekají tchajwansko-belgická dvojice Sie Šu-wej, Elise Mertensová a Alexa Guarachiová z Chile s Desirae Krawczykovou z USA. Pro Krejčíkovou je ale nejbližším programem zápas ve dvouhře proti Španělce Garbiñe Muguruzaové.

Tenisový Turnaj mistryň v Guadalajaře (tvrdý povrch, dotace 5 milionů dolarů):

Čtyřhra:
Skupina El Tajín:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR)
- Fichmanová, Olmosová (8-Kan./Mex.) 6:4, 6:1
Sie Šu-wej, Mertensová (4-Tchaj./Belg.) - Guarachiová, Krawczyková (6-Chile/USA) 7:6, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články