Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krejčíková se Siniakovou proměnily první velké finále v triumf

Potřetí v historii se český pár raduje z výhry v ženské čtyřhře na francouzském Roland Garros. Dvojice dvaadvacetiletých hráček Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou proměnila hned své první velké finále v grandslamový triumf. V rozhodujícím duelu si Češky poradily s překvapením turnaje Japonkami Eri Hozumiovou a Makoto Ninomijaovou 2:0 na sety.

Siniaková s Krejčíkovou slaví s trofejí pro vítězky French Open
zdroj: ČTK/AP/Alessandra Tarantino

"Jsme šťastné, jak jsme to zvládly. Ve finále se to sešlo úplně úžasně a je neuvěřitelné, že budeme na trofeji zapsané i za padesát let," řekla Krejčíková na kurtu a připomněla i loni zesnulou Janu Novotnou, která ji v minulosti trénovala. "Ráda bych vítězství věnovala Janě Novotné," dodala Krejčíková.

Šesté nasazené Siniaková s Krejčíkovou ztratily na úvod utkání podání, ale brejk hned získaly zpět. Krejčíková dodávala české dvojici klid, skoro nechybovala a Siniaková tvrdila hru a dělala rozruch na síti.

V prvním setu vzaly Češky dvakrát podání Hozumiové. Za stavu 5:3 při servisu Krejčíkové odvrátily tři brejkboly a Siniaková volejem ukončila první set. Na úvod druhého poprvé prolomily podání i Ninomijaové a jistě kráčely za výhrou, kterou stvrdily čistou hrou při podání Japonek, a skončily v radostném objetí.

"Je to nepopsatelný zážitek, už nám to nikdo nevezme. S Bárou můžeme být skvělý pár, známe se a víme, co od sebe čekat. Tady se to naplno projevilo. Protrápily jsme se prvními koly a nakonec jsme ukázaly, jak silné dokážeme být," řekla Siniaková a poděkovala rodině, že na finále přijela fandit.

Krejčíková se Siniakovou navázaly na svůj pařížský juniorský triumf ve čtyřhře z roku 2013. Tehdy se jim mezi juniorkami dařilo - ovládly debla také ve Wimbledonu a na US Open. V deblovém žebříčku si díky letošnímu vítězství shodně vylepší své maximum - Siniaková bude nově šestkou a Krejčíková jedenáctkou.

Před nimi v seniorské kategorii na French Open uspěly také Jana Novotná s Helenou Sukovou v roce 1990 a Andrea Sestini Hlaváčková s Lucií Hradeckou kralovaly před sedmi lety. Loni a před třemi lety slavila v deblu v Paříži Lucie Šafářová. K titulu došla vždy s americkou parťačkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži

Ženy - čtyřhra - finále:

Krejčíková, Siniaková (6-ČR) - Hozumiová, Ninomijaová (Jap.) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články