Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Krejčíková se Siniakovou budou hrát finále čtyřhry na Turnaji mistryň, Muguruzaovou čeká Kontaveitová

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si podruhé v kariéře zahrají finále čtyřhry na Turnaji mistryň. Nasazené jedničky vrcholu sezony v mexické Guadalajaře porazily po obratu v semifinále americko-nizozemskou dvojici Nicole Melicharová, Demi Schuursová 3:6, 6:3 a 10:6 v super tie-breaku.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková
zdroj: Sin-chua autor: Sin Jüe-wej

Olympijské vítězky z Tokia Krejčíková a Siniaková se ve finále střetnou se Sie Šu-wej a Elise Mertensovou, které porazily už v základní skupině.

Tchajwansko-belgický pár porazil ve druhém semifinále Japonky Šuko Aojamaovou a Enu Šibaharaovou dvakrát 6:2.

"Jsem nadšená, že jsme prošly dál. Je úžasné, že sem chodíte celý týden a dodáváte nám energii. Díky!" řekla Krejčíková na kurtu k publiku, v němž nechyběly české vlajky.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková se Siniakovou jsou ve finále Masters

Češkám se ale zpočátku na kurtu moc nedařilo. Letošní šampionky Roland Garros po ztrátě podání Siniakové prohrávaly 1:4.

Dva brejkboly na 3:4 nevyužily, pak sice odvrátily při podání Melicharové tři setboly, ale při čtvrtém trefila Siniaková return do sítě.

"Ze začátku jsme moc chybovaly a musely jsme se zlepšit. Bojovaly jsme a začaly hrát agresivněji," řekla Siniaková, jak se nastartovaly k obratu.

Na úvod druhého setu vzaly podání Melicharové na 2:0. Siniaková sice i kvůli dvěma dvojchybám přišla o servis na 4:3, ale pak poprvé prorazily podání Schuursové a Krejčíková sadu ukončila čistou hrou.

Super tie-break zvládly bravurně stejně jako v posledním utkání skupiny. Hrály důrazněji, rychle vedly 5:1 a druhý mečbol proměnila Siniaková vítězným volejem mezi soupeřky.

Krejčíková se Siniakovou jsou při své třetí účasti na Masters v deblu v řadě ve finále stejně jako při jejich premiéře v roce 2018 a můžou se stát prvním ryze českým párem, který turnaj ovládne.

Z Češek naposledy slavila triumf Andrea Sestini Hlaváčková s Maďarkou Tímeou Babosovou v roce 2017.

Ve finále půjde i o post světové jedničky. Obě Češky v případě vítězství přeskočí Sie Šu-wej a Siniaková ukončí rok jako první hráčka deblového pořadí WTA, Krejčíková bude druhá. Siniaková a Krejčíková už mají také jistotu, že jsou nejlepším párem sezony.

Garbiňe Muguruzaová na Turnaji mistryň
zdroj: ČTK/AP autor: Refugio Ruiz

Anett Kontaveitová si jako první estonská tenistka zahraje o titul na Turnaji mistryň. V semifinále porazila Marii Sakkariovou z Řecka 6:1, 3:6, 6:3.

Její soupeřkou bude Garbiňe Muguruzaová, která přehrála za hodinu a pětadvacet minut dvakrát 6:3 krajanku Paulu Badosaovou.

Turnajová osmička Kontaveitovou přestřílela Sakkariovou 32:15 na vítězné údery. Vyhrála letos i sedmé semifinále a bude útočit na pátý titul a třetí v řadě.

"Nemůžu uvěřit, že jsem tady, hraju s nejlepšími hráčkami na takhle prestižním turnaji a jsem ve finále," řekla Estonka.

Sakkariovou porazila za dvě hodiny a dvě minuty. V rozhodující sadě ztratila jako první podání a prohrávala 2:3, ale ziskem čtyř her v řadě vývoj otočila a slavila vítězství.

Sakkariové se v semifinálových bojích nedaří. Letos v zápasech o finále prohrála osmkrát z devíti možností a v kariéře má bilanci 3:14.

"Těžko se mi o tom mluví. Nevyužila jsem svoji šanci. Byla jsem hodně blízko. Jsem smutná a bolí to," řekla čtvrtá nasazená hráčka.

Bývalá světová jednička Muguruzaová se střetla s Badosaovou poprvé a soupeřce vzala třikrát podání - dvakrát v úvodní sadě a na začátku druhého setu.

Za stavu 2:0 ve druhém dějství postupně odvrátila tři brejkboly a víc problémů při svém servisu nepřipustila.

"Jsem moc šťastná, po první prohře ve skupině už jsem se viděla na cestě domů a teď mám šanci odjet s trofejí," řekla dvojnásobná grandslamová šampionka Muguruzaová.

"Hraju tady v Mexiku výborně a nevím proč. Prostě mi to tady jde tak nějak přirozeně," komentovala dvojnásobná vítězka turnaje WTA z Monterrey svoji mexickou bilanci, kterou si vylepšila na 13:2.

Muguruzaová je druhou španělskou finalistkou dvouhry na Turnaji mistryň. Navázala na Arantxu Sánchezovou Vicariovou, která před 28 lety prohrála v boji o titul s Němkou Steffi Grafovou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články