Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Krejčíková se přes zranění vrátila na druhé místo tenisového žebříčku

Barbora Krejčíková, jež od února kvůli zranění lokte nehraje, se vrátila na druhé místo světového žebříčku před Španělku Paulu Badosaovou. Druhá Češka v elitní desítce Karolína Plíšková je šestá.

Barbora Krejčíková
zdroj: Reuters autor: Aaron Doster

Krejčíková se naposledy představila na kurtech v druhé polovině února v Dauhá. Minulý týden chyběla na turnaji v Madridu, po němž si v žebříčku polepšila díky tomu, že spolufavoritka Badosaová na domácí antuce vypadla už v druhém kole.

Díky propadu Bělorusky Aryny Sabalenkové, jež při obhajobě loňského titulu prohrála v 1. kole, si zase o jedno místo polepšila Plíšková.

Bývalá světová jednička v Madridu také nevyhrála, v českém souboji ji po postupu z kvalifikace vyřadila Marie Bouzková.

Ta došla ve španělské metropoli z Češek nejdál, do třetího kola, a posunula se v žebříčku o devět pozic na 68. příčku.

Světovému žebříčku s náskokem dvou tisíc bodů vládne Polka Iga Šwiateková, jež po sérii 23 vyhraných zápasů a zisku čtyř titulů za sebou v Madridu nestartovala. Vítězka madridského turnaje Ons Džabúrová z Tuniska si polepšila z desátého místa na sedmé.

Dokonce už na šestou pozici se posunul mužský šampion z Madridu Carlos Alcaraz. Devatenáctiletý Španěl porazil v závěru turnaje postupně světovou čtyřku Rafaela Nadala, jedničku Novaka Djokoviče a trojku Alexandera Zvereva a získal čtvrtý titul v sezoně.

Nejlepší Čech Jiří Veselý je po vyřazení v prvním kole madridské kvalifikace na 73. pozici. Jiří Lehečka, jenž došel do finále na challengeru v Mauthausenu, poskočil na nové životní maximum 79. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články