Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Krejčíková se posunula v žebříčku o čtyři místa, Nosková je zpátky ve stovce

Barbora Krejčíková si po triumfu v Tallinnu polepšila ve světovém žebříčku o čtyři místa na 23. příčku. Českou jedničkou je stále Karolína Plíšková na 19. místě. Hned za ní následuje Petra Kvitová. Všechny tři se tento týden představí na turnaji v Ostravě.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková triumfovala v Tallinnu

Do první stovky se vrátila sedmnáctiletá Linda Nosková, která vypadla v Tallinnu v druhém kole s turnajovou trojkou Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou. Vítězka loňské juniorky na Roland Garros následně neuspěla v kvalifikaci ostravského turnaje. Český tenis má v první stovce devět hráček. Světovou jedničkou v deblu zůstává Kateřina Siniaková, její spoluhráčka Krejčíková je druhá.

Mužský singlový žebříček vede španělské duo – za vítěze US Open Carlose Alcaraze se posunul Rafael Nadal. První dvě místa okupují jako první krajané z jiné země než USA od zavedení počítačového žebříčku v roce 1973. Naposledy ke stejné situaci došlo v srpnu roku 2000, kdy vedl pořadí Andre Agassi před Petem Samprasem. Bývalý první hráč světa Srb Novak Djokovič, který získal v Tel Avivu třetí letošní titul, zůstal v pořadí sedmý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články