Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Krejčíková se po triumfu na Wimbledonu vrátila v žebříčku WTA do top 10, Siniaková je druhá

Nezapomenutelné wimbledonské vítězství Barbory Krejčíkové se pochopitelně promítlo i v žebříčku WTA. Česká tenistka se posunula o dvaadvacet míst na 10. pozici. Ve čtyřhře si polepšila Kateřina Siniaková, která si z All England Clubu odvezla trofej také, a je druhá.

Osmadvacetiletá Krejčíková porazila ve finále 6:2, 2:6 a 6:4 Jasmine Paoliniovou z Itálie a po triumfu na Roland Garros 2021 získala druhý grandslamový titul. Mezi absolutní elitu žebříčku se vrátila poprvé od letošního ledna. V únoru před dvěma lety byla světovou dvojkou.

Loňská wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová naopak po vyřazení v prvním kole top 10 opustila. Pětadvacetiletá Češka se po neúspěšné obhajobě propadla z šesté příčky na osmnácté místo.

Ve čtyřhře se na druhé místo pořadí WTA posunula Siniaková, která turnaj ve Wimbledonu ovládla spolu s Američankou Taylor Townsendovou. Osmadvacetiletá Češka si po zisku deváté grandslamové trofeje v deblu polepšila o tři pozice.

Sinner a Šwiateková vládnou dál

V čele mužského ani ženského pořadí ke změnám nedošlo. Jedničkami ve dvouhře zůstali Ital Jannik Sinner a Iga Šwiateková z Polska, přestože v All England Clubu vypadli už ve čtvrtfinále, respektive třetím kole.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Alcaraz zametl s Djokovičem a obhájil wimbledonský titul

Jednadvacetiletý Španěl Carlos Alcaraz, který v nedělním finále dvouhry deklasoval 6:2, 6:2 a 7:6 sedmatřicetiletého Novaka Djokoviče, je stále na třetím místě. Srbský držitel rekordních čtyřiadvaceti grandslamů je druhý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články