Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčíková prohrála na Turnaji mistryň i podruhé. Plíšková nestačila na Kontaveitovou

Nevydařený český den na Turnaji mistryň. České tenistky Barbora Krejčíková i Karolína Plíšková své duely prohrály. Turnajová dvojka Krejčíková na vrcholu sezony v mexické Guadalajaře podlehla i Španělce Garbiňe Muguruzaové 6:2, 3:6 a 4:6. Plíšková pak nestačila na Anett Kontaveitovou a padla po setech 4:6 a 0:6 už za necelou hodinu. Obě české tenistky ještě mají šanci postoupit, ovšem už ne společně. 

Barbora Krejčíková na Turnaji mistryň
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Rob Prange

"Myslím, že zápas byl dobrý a fakt mi to uteklo jenom o kousek. Přišlo mi, že jsem neměla štěstí v důležitých momentech. Když jsme se tahaly při jejím servisu, tak mi to najednou trefila na lajnu nebo do rožku. Byla akorát šťastnější, ale moje představení bylo dobré," řekla Krejčíková.

Duel s Muguruzaovou rozehrála nadějně. Od stavu 1:2 získala pět her v řadě a vyhrála úvodní set. Ve druhém se Španělka zlepšila v obraně a dobře returnovala. Krejčíková jeden brejk smazala, ale na druhý z osmého gemu už reagovat nedokázala. "Hlavně na začátku druhého setu, tam se to celý lámalo. Kdyby se mi to dobře sešlo a zahrála jsem údery, jak jsem potřebovala, tak by žádný třetí set nebyl," řekla pětadvacetiletá Krejčíková.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková a Plíšková se dostaly na Turnaji mistryň do problémů

V prvním utkání podlehla Krejčíková ve dvou setech Kontaveitové. Získaný set ji udržel ve hře o semifinále. "Je to určitě dobrý, že je dál šance, ale moc nad tím nepřemýšlím. Jdu na zápasy s tím, že chci podat co nejlepší výkon a vyhrát. Takto se snažím a budu makat, abych tu šanci proměnila, aby se to třeba podařilo. Těším se, že si zahraju další zápas, možná zápasy," řekla.

Třetí set rozhodla třetí hra. Krejčíková odvrátila pět brejkbolů, ale při šestém o servis přišla. Šanci na zisk podání Muguruzaové nedostala a prohrála za dvě hodiny a deset minut. "Když dobře podává, je to proti ní velmi těžké, obzvlášť tady v těchto těžkých podmínkách. Snažila jsem se najít způsob, jak vyhrát, odehrála jsem velmi dobrý zápas," řekla Krejčíková.

Postupová matematika:

Vzájemný souboj Krejčíkové a Plíškové se uskuteční v neděli od 21:00 SEČ a po jeho skončení nebude jasno, jestli se jeho vítězka podívá mezi nejlepší čtyři. O tom rozhodne až následný zápas Muguruzaové s Kontaveitovou v pondělí v noci od 2:30 SEČ. Krejčíková postoupí v případě dvousetové výhry a prohry Muguruzaové bez zisku sady. Plíšková má šancí víc - uspěje v případě jakéhokoli triumfu nad Krejčíkovou a vítězství Estonky, případně pokud vyhraje nad Krejčíkovou 2:0 a Muguruzaová ztratí s Kontaveitovou set.

S Plíškovou se střetla v minulosti na mezinárodní scéně dvakrát a nezískala ani set. Naposledy proti sobě hrály před třemi lety na Roland Garros. "Zajímá mě, jak jsem se od té doby zlepšila, kde je můj level a jak se zvládnu poprat s její hrou. Bude to dobrá bitva," uvedla Krejčíková.

Jejich duel bude i bojem o českou jedničku. "Soustředím se na zápas, na svůj nejlepší výkon a věřím, že se mi to povede. Ostatní věci neřeším, je to zbytečný," řekla Krejčíková, kterou před zápasem s Plíškovou ještě čeká další utkání čtyřhry v páru s Kateřinou Siniakovou.

Plíšková rozjetou Kontaveitovou nezbrzdila

Turnajová trojka odehrála s Kontaveitovou vyrovnaný první set. Ve třetím gemu měla tři šance na brejk, ale ani jednou neuspěla. "Ona zahrála dobře a já ne nejlíp," konstatovala česká hráčka. Při svém servisu nezaváhala až do stavu 4:5, kdy čelila prvnímu brejkbolu a po smeči Estonky přišla o podání i úvodní set. "Byl to nešťastný gem," řekla Plíšková.

Ve druhém setu už Plíšková vypadla zcela z rytmu a na Kontaveitovou nestačila. Uhrála jen devět výměn a do šatny zamířila po 57 minutách hry. Estonské tenistce podlehla poprvé, předchozí tři vzájemné zápasy ovládla. Její soupeřka potvrdila výtečnou aktuální formu dvanáctým vítězstvím v řadě - během této série vyhrála turnaje v Moskvě a Kluži.

"Já hrála normálně a ona extrémně dobře. První set rozhodl a druhý nemá cenu hodnotit. Hrála výborně a nedala mi v podstatě šanci," hodnotila Plíšková utkání.

Ve druhém setu už Plíšková vypadla zcela z rytmu a na rozjetou Kontaveitovou nestačila. "Nebyla jsem po prvním setu zklamaná, ale nevyvinulo se to pro mě dobře," pronesla. Uhrála jen devět výměn, popáté v sezoně dostala "kanára" a do šatny zamířila po 57 minutách hry.

Estonské tenistce podlehla poprvé, předchozí tři vzájemné zápasy ovládla. Její soupeřka potvrdila výtečnou aktuální formu dvanáctým vítězstvím v řadě - během této série vyhrála turnaje v Moskvě a Kluži. "Především dobře servíruje, i když nemá podání nejrychlejší, tak míče dobře umísťuje a má kvalitní druhý servis. Je vidět, že si věří," řekla Plíšková.

Před závěrečným utkáním ve skupině s Krejčíkovu má jednoduchý plán: "Hrát svoji hru, agresivně, a buď projdu dál, nebo to bude můj poslední zápas sezony. Pokusím se dát stranou nervy, že jsme ze stejný republiky, a odehrát dobrý zápas," řekla Plíšková, která při předešlých čtyřech účastech na Masters prošla třikrát do semifinále.

Tenisový Turnaj mistryň v Guadalajaře (tvrdý povrch, dotace 5 milionů dolarů):

Dvouhra:

Skupina Teotihuacán:

Muguruzaová (6-Šp.) - Krejčíková (2-ČR) 2:6, 6:3, 6:4.

Kontaveitová (8-Est.) - Karolína Plíšková (3-ČR) 6:4, 6:0.

Skupina Chichén Itzá:

Badosaová (7-Šp.) - Sabalenková (1-Běl.) 6:4, 6:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články