Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Krejčíková přejela Anisimovovou a v Indian Wells je v osmifinále, Plíšková se nečekaně loučí

Další krok na cestě turnajem WTA v Indian Wells udělala Barbora Krejčíková. Ve třetím kole totiž zdolala domácí Amandu Anisimovovou 6:2, 6:3 a v osmifinále se utká s Paulou Badosaovou ze Španělska. Končí naopak nejvýše nasazená Karolína Plíšková, která prohrála 3:6 a 5:7 s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Vítězka Roland Garros měla v utkání s Anisimovovou v obou setech výborné začátky a vždy vedla velmi rychle 4:0. První set dohrála bez problémů, ve druhém sice ztratila jednou servis a nechala Američanku snížit na 4:3, ale pak utkání po sedmdesáti minutách dokončila.

"Bylo to hodně náročné. Nepříjemně foukalo a musely jsme na zápas dlouho čekat," řekla Krejčíková. "A taky bylo chladno. Snažila jsem se hrát svoji hru a nedělat moc chyb," dodala česká tenistka, která chybovala patnáctkrát, zatímco Anisimovová devětadvacetkrát.

Krejčíková hraje v Indian Wells poprvé hlavní soutěž ve dvouhře a postupem do osmifinále by si měla znovu vylepšit žebříčkové maximum, posunout by se měla na čtvrté místo pořadí WTA. V případě titulu má šanci být světovou trojkou.

Tou je zatím Plíšková, která se proti Haddadové Maiaové nemohla ve větrných podmínkách spolehnout na svou největší zbraň –⁠ servis. O podání přišla v utkání se 115. hráčkou žebříčku, jež se do soutěže dostala až jako náhradnice z kvalifikace, celkem osmkrát.

Ve druhé sadě si hráčky neudržely servis osmkrát v řadě. Za stavu 3:5 nenechala Plíšková soupeřku duel dopodávat. Při svém servisu měla šanci posunout sadu do tie-breaku, ale při druhém mečbolu Brazilky trefila špatně bekhend a prohrála za dvě hodiny a čtyři minuty.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):

Muži: Dvouhra - 3. kolo: Medveděv (1-Rus.) - Krajinovič (27-Srb.) 6:2, 7:6 (7:1), Hurkacz (8-Pol.) - Tiafoe (USA) 6:3, 6:2, Karacev (19-Rus.) - Shapovalov (9-Kan.) 7:5, 6:2, Dimitrov (23-Bulh.) - Opelka (16-USA) 6:3, 6:4.

Ženy: Dvouhra - 3. kolo: Krejčíková (3-ČR) - Anisimovová (USA) 6:2, 6:3, Haddadová Maiaová (Braz.) - Karolína Plíšková (1-ČR) 6:3, 7:5, Džabúrová (12-Tun.) - Collinsová (22-USA) 6:1, 6:3, Badosaová (21-Šp.) - Gauffová (15-USA) 6:2, 6:2, Kontaveitová (18-Est.) - Andreescuová (16-Kan.) 7:6 (7:5), 6:3, Tomljanovicová (Austr.) - Zidanšeková (26-Slovin.) 6:4, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články