Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Krejčíková po roce vyhrála zápas WTA, v Norimberku jde do druhého kola

Norimberk – Barbora Krejčíková si na turnaji v Norimberku připsala první vítězství v hlavní soutěži turnaje WTA od loňského dubna. Jednadvacetiletá brněnská rodačka vedla nad Rumunkou Alexandrou Cadantuovou 6:4, 5:2, když v osmém gamu za stavu 30:30 soupeřka utkání vzdala. Naopak Marie Bouzková se ani na třetí pokus výhry na WTA nedočkala.

Krejčíkové patří aktuálně 254. místo ve světovém žebříčku a do hlavní soutěže se dostala z kvalifikace. Zápas na WTA Tour vyhrála naposledy loni v dubnu v Praze, kde v prvním kole šokovala výhrou nad Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

V prvním kole naopak neuspěla druhá česká kvalifikantka Marie Bouzková, jež utrpěla debakl 0:6, 1:6 od Němky Tatjany Mariaové. Ani na třetí pokus se tak nedočkala premiérové výhry na elitním okruhu.

Osmnáctiletá Bouzková se letos představila v hlavní soutěži WTA Tour podruhé a stejně jako v dubnu v Bielu, kde ji vyřadila zkušenější krajanka Barbora Strýcová, vypadla hned v 1. kole. Vítězka juniorky na US Open 2014 si odbyla debut předloni v Acapulcu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články