Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krejčíková i Siniaková opouští turnaj v Hamburku po čtvrtfinále

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková skončily na antukovém turnaji v Hamburku ve čtvrtfinále. Nasazená trojka Krejčíková podlehla po výkonu plném chyb a ztracených servisů Rusce Anastasii Potapovové 1:6, 3:6. Její deblová parťačka Siniaková nestačila na Američanku Bernardu Peraovou, s kterou prohrála 3:6, 1:6. Turnaj bude pokračovat bez české účasti.

Barbora Krejčíková
zdroj: Reuters autor: Paul Childs

Devatenáctá hráčka světa Krejčíková nenavázala na úspěchy z předchozích kol proti Nizozemce Suzan Lamensové a Polce Magdaleně Frechové.

V Hamburku vyhrála svůj první zápas na antuce od senzačního triumfu na loňském Roland Garros.

V sezoně, kterou jí na tři měsíce přerušilo zranění lokte, postoupila do prvního čtvrtfinále od lednového Australian Open.

Zápas proti agresivně hrající Potapovové ale šestadvacetileté Krejčíkové nevyšel. Proti o pět let mladší soupeřce se jí nedařilo především na servisu, z osmi gamů při vlastním podání vyhrála jediný. V první sadě prohrála od stavu 1:1 pět her za sebou.

Rodačka z Brna měla naději na zvrat v úvodu druhé sady, v němž prolomila kletbu vlastního podání a srovnala z 0:2 na 2:2, ve zbytku setu už ale získala pouze jednu hru.

Krejčíková, jež bude příští týden obhajovat loňský titul na turnaji WTA Tour v Praze, ztratila zápas po 72 minutách, když zahrála příliš dlouhý bekhend po lajně.

Šestadvacetiletá Siniaková, která se do čtvrtfinále dvouhry na turnaji WTA dostala po 11 měsících, prohrála s Peraovou za 71 minut.

O rok starší Američanka vyhrála desátý zápas za sebou a potvrdila po vítězství na turnaji v Budapešti dobrou formu. Ve všech zápasech neztratila ani set.

Siniaková neprolomila v utkání ani jednou servis své soupeřky, naopak čtyřikrát o své podání přišla. S Peraovou prohrála poprvé v kariéře.

Díky první účasti ve čtvrtfinále v této sezoně by se měla posunout v žebříčku přibližně o deset míst vzhůru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články