Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčíková nestačila na Badosaovou, v Indian Wells vypadla i ve čtyřhře

Barbora Krejčíková skončila při své premiéře v hlavní soutěži dvouhry turnaje v Indian Wells v osmifinále. Třetí nasazená prohrála s Paulou Badosaovou 1:6, 5:7 a pro české hráčky singlová soutěž v kalifornské poušti skončila.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková vypadla v Indian Wells ve dvouhře i čtyřhře

Pětadvacetiletá Krejčíková přišla hned o první podání utkání a v prvním setu na soupeřku nestačila.

Ve vyrovnané druhé sadě odvrátila v deváté hře mečbol, za stavu 5:6 už ale neuspěla. V hodinu a čtvrt dlouhém duelu měla dvacet vítězných míčů, ale o osm víc zkazila.

"Odehrála jsem skvělý zápas. Snažila jsem se hrát agresivně, abych výměnám dominovala a nedovolila jí otvírat si kurt. To byl klíč. A taky jsem dobře podávala," pochvalovala si Badosaová.

Španělka si připsala letos na konto třetí cenný skalp hráčky světové desítky. Před pětkou Krejčíkovou v sezoně porazila i jedničku Ashleigh Bartyovou a trojku Arynu Sabalenkovou.

Krejčíková po dvouhře dohrála i ve čtyřhře. Zlaté olympijské medailistky z Tokia Krejčíková a Kateřina Siniaková vypadly ve čtvrtfinále po prohře s ukrajinsko-lotyšským párem Ljudmyla Kičenoková, Jelena Ostapenková 6:2, 4:6 a 8:10.

"Den na dvě věci, jak v singlu, tak v deblu. Bohužel se musím rozloučit s letošním ročníkem v Indian Wells. Odvážím si nové zkušenosti, které mě posunou zase o krok dál," napsala na sociálních sítích Krejčíková, která se v novém vydání žebříčku dvouhry posune na čtvrté místo a znovu si vylepší maximum.

"Na jaro se těším, přijedu zase silnější," dodala směrem k příštímu ročníku turnaje, který by se měl hrát v tradičním termínu.

Po turnaji v Indian Wells bude Krejčíková českou jedničkou ve finálovém turnaji družstev o Pohár Billie Jean Kingové začátkem listopadu v Praze. V týmu je také Sinaiková, která je předtím ještě přihlášená na turnaje v Moskvě a v italském městě Courmayeur.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články