Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Krejčíková je znovu světovou dvojkou, žebříčku vládne Polka Šwiateková

Barbora Krejčíková je i přes zdravotní pauzu opět dvojkou ve světovém tenisovém žebříčku. Tomu ode dneška oficiálně vládne dvacetiletá Polka Iga Šwiateková, jež po šokujícím konci kariéry Australanky Ashleigh Bartyové oslavila posun do čela pořadí WTA titulem na elitním turnaji v Miami. Po něm na trůnu mezi muži zůstal Srb Novak Djokovič.

Barbora Krejčíková
zdroj: Reuters autor: Morgan Sette

Krejčíková léčí poraněný loket, ale její obhajobu trofejí ve dvouhře i čtyřhře na grandslamovém Roland Garros od poloviny května by současné problémy ohrozit neměly.

Na druhé místo žebříčku rodačce z Brna pomohla Řekyně Maria Sakkariová, neboť v Miami neobhájila semifinálovou účast.

Karolína Plíšková je v žebříčku sedmá, v první padesátce jsou další čtyři Češky a velký skok udělala teprve šestnáctiletá Linda Fruhvirtová. Na Floridě došla do osmifinále, v pořadí WTA si polepšila o 91 míst a je na konci druhé dvoustovky (188.).

Stoupá i další česká naděje Linda Nosková, sedmnáctiletá hráčka se po výhře na turnaji ITF ve Francii posunula o 38 míst (184.). V deblovém pořadí je Krejčíková také dvojkou za parťačkou Kateřinou Siniakovou.

Šwiateková je prvním zástupcem Polska v čele žebříčku dvouhry žen či mužů a je na to hrdá. "Obvykle se nesoustředím na čísla nebo žebříčky, ale tenhle okamžik je jedinečný. Doufám, že nás jednou v Polsku bude hrát tenis na nejvyšší úrovni víc. Jsem vděčná, že moje práce může být pro některé lidi inspirací," napsala na Twitteru.

Djokovič v Miami nestartoval a kvůli koronavirovým omezením zůstal s rodinou. Sesadit jej mohl ruský tenista Daniil Medvěděv, jenže potřebné semifinále nevybojoval. Navíc se rozhodl pro operaci kýly a až dva měsíce bude na okruhu chybět.

Těsně za první desítkou je nečekaný šampion z Miami Carlos Alcaraz. Osmnáctiletý Španěl poskočil o pět příček a je jedenáctý. Česká jednička Jiří Veselý si po semifinále na challengeru v Marbelle polepšil o osm míst na 69. pozici, Jiří Lehečka zůstal osmadevadesátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články