Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Krejčíková je v San Diegu v semifinále, v něm ji čeká Collinsová

O postup do finále si v San Diegu zahraje Barbora Krejčíková. Sedmadvacetiletá česká tenistka porazila ve čtvrtfinále Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie ve dvou setech 6:4, 6:3 a ve dvouhře se dostala nejdále od zranění kotníku ve Wimbledonu. O třetí letošní finále bude hrát s Americkou hráčkou Danielle Collinsovou. Ve hře o titul je Krejčíková v Kalifornii také s tradiční deblovou partnerkou Kateřinou Siniakovou, s níž také v pátek hrají semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková porazila Haddad Maiaovou

Světová třináctka Krejčíková si poradila s brazilskou dvacítkou i potřetí ve dvou setech. Collinsovou naopak nezná. "Nikdy jsem proti ní nehrála, nikdy s ní netrénovala, takže nevím, co čekat," řekla pro web WTA Tour šampionka předloňského Roland Garros.

Krejčíková má ze singlu šest titulů, poslední získala v únoru v Dubaji. V červnu hrála finále v Birminghamu, ale po wimbledonském zranění přišla série čtyř porážek. Proti Haddadové Maiaové začala nástupem 5:1, Brazilka se však přiblížila na jediný gem. Při vlastním servisu Krejčíková set ukončila.

"Zůstala jsem klidná. Čekala jsem, že bude bojovat a pokusí se využít každou příležitost. Ale soustředila jsem se na sebe, na své údery," řekla Krejčíková. Ve druhé sadě po dvou brejcích vedla 3:0 a vedení už nepustila.

Turnaj žen v San Diegu (tvrdý povrch, dotace 780 637 dolarů):

Dvouhra –⁠ čtvrtfinále:

Krejčíková (4-ČR) –⁠ Haddadová Maiaová (7-Braz.) 6:4, 6:3, Navarrová (USA) - Sakkariová (3-Řec.) 6:4, 0:6, 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články