Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Krejčíková je v Norimberku poprvé v kariéře ve čtvrtfinále turnaje WTA

Norimberk - Barbora Krejčíková postoupila po skreči Němky Laury Siegemundové za stavu 4:6, 5:5 poprvé v kariéře do čtvrtfinále turnaje WTA. Čtvrtá nasazená tenistka si na domácím turnaji v Norimberku v jedenáctém gamu druhého setu poranila koleno a kurt opustila na nosítkách.

Barbora Krejčíková
zdroj: ČT4 autor: Luděk Peřina

Jednadvacetiletá Krejčíková tak v Norimberku dosáhla životního výsledku. Do hlavní soutěže postoupila 254. tenistka světového žebříčku z kvalifikace a v prvním kole si připsala první vítězství na WTA Tour od loňského dubna.

Shodou okolností i pondělní duel s Rumunkou Alexandrou Cadantuovou skončil předčasně, protože soupeřka za stavu 6:4, 5:2 pro mladou Češku utkání vzdala.

Navzdory tomu, že Krejčíková se 32. tenistkou žebříčku Siegemundovou neodehrála ani dva celé sety, strávily hráčky na kurtu dvě a půl hodiny. Tenistky si dohromady vypracovaly třicet brejkbolů, čtyři proměnila Krejčíková a o jeden více vítězka dubnového turnaje ve Stuttgartu Siegemundová.

Zápas pro favorizovanou Němku skončil zraněním pravého kolena a je ohrožen také její start na grandslamovém Roland Garros.

Brněnská rodačka Krejčíková se ve čtvrtfinále utká opět s německou tenistkou. Její soupeřkou bude vítězka duelu mezi Carinou Witthöftovou a šestou nasazenou Julií Görgesovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články