Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Krejčíková a Siniaková vyhrály na Turnaji mistryň bez porážky skupinu

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou zvládly na Turnaji mistryň i třetí zápas. Turnajové jedničky otočily duel s Alexou Guarachiovou a Desirae Krawczykovou, chilsko-americký pár porazily v mexické Guadalajaře 5:7, 7:6 a 10:7 v super tie-breaku a vyhrály skupinu El Tajín. Olympijské vítězky z Tokia tak v úterním semifinále narazí na americko-nizozemskou dvojici Nicole Melicharová, Demi Schuursová.

Poslední semifinalistkou dvouhry se stala Marie Sakkariová. Řekyně v duelu o postup porazila Bělorusku Arynu Sabalenkovou 7:6, 6:7 a 6:3 a v duelu o finále se střetne s Anett Kontaveitovou z Estonska. Druhou dvojici tvoří Španělky Garbiňe Muguruzaová a Paula Badosaová

Letošní šampionky Roland Garros Krejčíková a Siniaková šly v obou setech první do brejku, ale v úvodní sadě přišla třikrát o servis Siniaková, naposledy po dvojchybě ve dvanácté hře. Druhý set dospěl do tie-breaku, který Češky ovládly poměrem 7:3. V rozhodujícím super tie-breaku vyhrály od stavu 4:4 tři míče v řadě a poslední dva body zajistila svým servisem Krejčíková.

"Soupeřky hrály výtečně, bylo to hodně náročné a jsem moc ráda, že jsme nakonec vyhrály," řekla Krejčíková na kurtu. "Ladí nám to, jsme dobré parťačky a jsem moc ráda, že mám Báru po svém boku. Bylo by skvělé získat trofej, ale ještě máme před sebou hodně práce a bude to těžké," dodala Siniaková směrem k deblovému poháru pojmenovaném po Martině Navrátilové.

Krejčíková a Siniaková hrají Masters v deblu potřetí v řadě a v semifinále jsou stejně jako při své premiéře v roce 2018, kdy nakonec prohrály v Singapuru až v boji o titul. Z Češek naposledy slavila triumf Andrea Sestini Hlaváčková s Maďarkou Tímeou Babosovou v roce 2017.

Sakkariová prohrávala v prvním setu 3:5, ale prorazila podání turnajové jedničky Sabalenkové a ve dvanácté hře odvrátila setbol. V tie-breaku si pomohla třemi esy, zatímco Běloruska udělala dvě dvojchyby. Tie-break druhého setu ztratila, ale třetí sadu otočila z 1:3 a vyhrála po dvou hodinách a 47 minutách. "Byla to jízda na horské dráze. Vybojovala jsem to srdcem," řekla.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články