Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

Krejčíková a Siniaková se na olympiádu naladily titulem v Praze, v singlu kralovala Linetteová

Ideální generálku před obhajobou olympijského zlata mají za sebou Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Ve finále pražského turnaje WTA ve Stromovce porazily coby nejvýše nasazené česko-americký pár Lucie Šafářová, Bethanie Matteková-Sandsová 6:3 a 6:3. Po nich se na centrálním dvorci radovala ze zisku trofeje ve dvouhře čtvrtá nasazená Magda Linetteová z Polska, která deklasovala svou krajanku Magdalenu Frechovou 6:2 a 6:1.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková s trofejemi z Prague Open
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Krejčíková se Siniakovou se spolu představily bok po boku poprvé od loňského listopadu, kdy si daly na popud Siniakové přestávku. V přípravě na olympijský start prošly soutěží bez ztráty setu. "S každým utkáním jsme se zlepšovaly. Bylo super, že jsme si zase spolu zahrály a navykly si na své herní styly. Mám obrovskou radost, že to takhle dopadlo," řekla Siniaková.

V Paříži je čeká už v sobotu duel 1. kola proti tchajwanskému páru Čchan Chao-ling, Čchan Jüng-žan. "Je to těžké. Jakýkoli tým tam bude, je kvalitní. Musíme se tam co nejrychleji dopravit, zregenerovat a zítra na ně zkusíme vlétnout a předvést dobrý tenis, abychom je porazily," doplnila Krejčíková.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr a ohlasy utkání Krejčíková/Siniaková – Šafářová/Matteková-Sandsová

Sedmatřicetiletá Šafářová korunovala v Praze svůj krátkodobý návrat na kurty, během nějž si letos zahrála na turnaji v Olomouci či Starých Splavech. S Mattekovou-Sandsovou, s níž získala pět grandslamových titulů, si zahrála po téměř šesti letech.

"Užily jsme si to. Byl to pro nás dobrý test, protože holky jsou nejlepším párem na světě. Byl to dobrý zápas, atmosféra byla úžasná. Utkání bylo vyrovnané, i když skóre bylo 6:3, 6:3. Jsem ráda, že jsem zase zažila takový krásný turnaj," hodnotila Šafářová.

Dominance od začátku do konce

Krejčíková se Siniakovou měly od samotného úvodu vývoj finále ve svých rukou. Přestože přišly o vedení 2:0, v pátém gemu prolomily podání soupeřek znovu a úvodní sadu vyhrály za 37 minut. Také ve druhé sadě získaly několikanásobné grandslamové šampionky brzký brejk a utekly do vedení 3:0. Utkání poté bez větších problémů doservírovaly k vítězství.

I finále ve dvouhře skončilo po dvou setech. Čtvrtá nasazená Linetteová ho proti turnajové šestce Frechové zvládla za hodinu a 22 minut. Soupeřce vzala čtyřikrát servis, sama o podání nepřišla ani jednou. Na trůnu nahradila Japonku Nao Hibinovou, která loni porazila ve finále Noskovou.

"Nevím, co říct. Jsem moc šťastná, že jsem to zvládla. Věděla jsem, že to bude těžké a že musím hrát to nejlepší, abych Magdalenu porazila. Mám radost, že jsem využila všechny své šance," uvedla Linetteová, kterou v příštích dnech čeká rovněž start na olympijských hrách v Paříži.

Livesport Prague Open (antuka):

Dvouhra  finále:
Linetteová (4-Pol.) – Frechová (6-Pol.) 6:2, 6:1.

Čtyřhra – finále:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR)Šafářová, Matteková-Sandsová (ČR/USA) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články