Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Královnou wimbledonské trávy je Serena Williamsová

Londýn - Sourozenecké finále tenisového Wimbledonu dnes vyhrála Serena Williamsová a získala svůj třetí titul z londýnského turnaje. Sedmadvacetiletá Američanka oplatila loňskou porážku starší sestře Venus a po vítězství 7:6 a 6:2 se radovala z jedenáctého triumfu na grandslamovém turnaji. "Je to úžasný pocit," prohlásila při slavnostním vyhlášení s talířem pro vítězku v ruce Serena, letos i královna Australian Open. "Serena byla dnes moc dobrá, měla odpověď na vše. Hrála skvělý tenis. Gratuluji," řekla pětinásobná wimbledonská vítězka Venus Williamsová.

Finále bylo přehlídkou silového ženského tenisu. Obě bývalé světové jedničky skvěle podávaly a v první sadě si nepovolily žádný brejkbol. V tie-breaku šla za ziskem sady Serena, jejíž míče měly z její rakety větší přesnost i délku. I v druhém setu připomínalo finále mužský zápas - minimum chyb a tvrdé servisy, díky kterým se prakticky nehrály žádné výměny. První brejkbol Sereny přišel po chybě Venus za stavu 2:3 a podání jí pak sestra věnovala dvojchybou, což obhájkyni titulu rozhodilo. Začala kupit chybu za chybou a Serena už starší sestře nepovolila ani game.

Tři mečboly ještě Serena nevyužila, přičemž při druhém jako by nechtěla zápas ukončit: z nahraného míče jen lehce přepinkla síť a prodloužila Venus finálový "život" o několik dalších výměn. Při čtvrtém mečbolu už ale skončil úder Venus v síti a Serena radostí klekla na kolena. Finálový zápas ale byl u konce. "Jsme na tuhle situaci zvyklé, to jsou naše životy. Ani pro jednu z nás neznamená konec světa, když prohraje. Po finále přijde neděle a jede se dál," řekla Serena už před finále. Další jejich vzájemný finálový střet může přijít třeba už na US Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články