Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Koukalové se daří, v Hertogenboschi si zahraje o finále

Hertogenbosch - Tenistka Klára Koukalová prožívá povedenou generálku na grandslamový Wimbledon. Na trávě v nizozemském Hertogenboschi ve čtvrtfinále porazila Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu 6:2, 6:4 a počtvrté v sezoně si zahraje v semifinále turnaje okruhu WTA. Další soupeřkou osmé nasazené české hráčky bude Američanka Coco Vandewegheová, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace a ve čtvrtfinále vyřadila turnajovou sedmičku Španělku Garbine Muguruzaovou.

Klára Koukalová
zdroj: ČTK autor: Silvia Izquierdo

Dvaatřicetiletá Koukalová se na turnaj v Hertogenboschi vrátila poprvé od roku 2011. Svými výkony navazuje na finálovou účast před deseti lety a především na titul, který v klubu Autotron Rosmalen vybojovala o rok později.

V utkání se Švedovovou získala Koukalová pětkrát soupeřčino podání. Zápas mohla vyhrát rychleji, protože ve druhém setu už vedla 5:1, pak ale tři hry ztratila. Nakonec proměnila po hodině a 11 minutách pátý mečbol.

Letos se Koukalová dostala počtvrté do semifinále. V předchozích případech pak vždy hrála i finále a v brazilském Florianópolisu slavila turnajový vavřín.

Šanci na první letošní finále ve čtyřhře promarnila Andrea Hlaváčková. Se svou novou partnerkou Čeng Ťie z Číny, s níž tvořily nejvýše nasazený pár, podlehly Novozélanďance Marině Erakovicové a Španělce Arantxe Parraové 3:6 a 5:7.

Tenisový turnaj mužů a žen v Hertogenboschi (tráva):

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále: Sousa (Portug.) - De Bakker (Niz.) 6:4, 6:2.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále: Koukalová (8-ČR) - Švedovová (Kaz.) 6:2, 6:4, Rybáriková (SR) - Becková (Něm.) 6:2, 7:5, Čeng Ťie (Čína) - Svitolinová (Ukr.) 6:3, 6:0. Vandewegheová (USA) - Muguruzaová (7-Šp.) 7:6 (7:3), 6:1.

Čtyřhra - semifinále: Erakovicová, Parraová (4-N. Zél./Šp.) - Hlaváčková, Čeng Ťie (1-ČR/Čína) 6:3, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články