Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Koukalová v Katovicích postoupila, další dvě Češky vypadly

Katovice - Tenistka Klára Koukalová splnila v prvním kole v Katovicích roli páté nasazené hráčky a přes domácí Magdu Linetteovou postoupila do druhého kola. Dalším dvěma Češkám se ve druhém ročníku tohoto halového turnaje nedařilo - vypadla Andrea Hlaváčková i Kristýna Plíšková.

Klára Koukalová
zdroj: ČTK autor: Silvia Izquierdo

Dvaatřicetiletá Koukalová, jež hraje po rozvodu na WTA Tour po osmi letech pod svým rodným jménem, měla s Linetteovou relativně hodně práce. Jednatřicátá hráčka světa v prvním setu vedla už 5:1, její o deset let mladší a o 90 míst hůř postavená soupeřka se však nevzdala a snížila na 4:5. Koukalová však přece jen sadu získala 6:4.

Vyrovnaný průběh měl i druhý set, nicméně po výsledku 6:3 se z postupu za 100 minut radovala zkušená Češka. Vyhrála tak první zápas od 1. března, kdy triumfovala na turnaji ve Florianópolisu. Její další soupeřkou bude Němka Annika Becková.

Hlaváčková nedokázala ani na pátém turnaji za sebou uhrát alespoň jeden zápas ve dvouhře. V duelu s Cvetanou Pironkovovou měla k prvnímu vítězství na okruhu WTA od ledna blízko, nakonec ale osmé nasazené Bulharce za dvě hodiny a 19 minut podlehla 6:4, 5:7 a 1:6.

Sedmadvacetiletá Hlaváčková podávala ve druhém setu za stavu 5:4 na vítězství, utkání ale doservírovat nezvládla a ve třetí sadě už nestačila. Za stavu 0:3 si nechala na kurtu ošetřit pravou nohu, nakonec už ale dokázala jen odvrátit hrozícího "kanára".

Vítězství ve dvouhře Hlaváčková naposledy na okruhu WTA vybojovala na konci ledna, kdy v Pattaye prošla do semifinále. Poté ztroskotala v prvních kolech kvalifikací v Dubaji, Indian Wells a Miami a prohrála i úvodní duel na turnaji v Monterrey. Ve světovém žebříčku WTA se propadla na 113. místo.

Prvního vítězství v roce 2014 se nedočkala Kristýna Plíšková, jež naposledy vyhrála na Silvestra v Aucklandu. V Katovicích měla 137. hráčka nejtěžší možnou soupeřku v podobě domácí Agnieszky Radwaňské, světové trojce podlehla 3:6, 2:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články