Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Koukalová ani Strýcová na semifinále v Bastadu nedosáhly

Bastad - Tenistky Barbora Strýcová ani Klára Koukalová nedosáhly na semifinále antukového turnaje v Bastadu, v němž si mohly zahrát proti sobě. Třetí nasazená Strýcová prohrála 2:6, 3:6 s domácí Johannou Larssonovou, Koukalová podlehla na antuce ve Švédsku 3:6, 4:6 Julii Putincevové z Kazachstánu.

Klára Koukalová
zdroj: ČTK autor: Silvia Izquierdo

Devětadvacetiletá Strýcová v prvních dvou duelech v Bastadu neztratila ani set. Se švédskou jedničkou Larssonovou, jež je v žebříčku o 35 míst níž než ona na 72. pozici, ale narazila. První sadu ztratila 2:6, v druhé prohrávala 0:5, hrozil jí debakl. Česká tenistka sice následující tři gamy získala, ale na obrat a třetí semifinále v sezoně nedosáhla.

Koukalová usilovala o první semifinále na okruhu WTA od loňského června, kdy byla mezi nejlepšími čtyřmi na trávě v Hertogenboschi. Do čtvrtfinále se 105. hráčka žebříčku dostala bez boje poté, co světová jednička Serena Williamsová z USA nenastoupila k jejich utkání 2. kola kvůli zranění lokte. S dvacetiletou moskevskou rodačkou Putincevovou se o 13 let starší Koukalová utkala poprvé v kariéře a podlehla jí za hodinu a půl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články