Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Kotyza bude po Kvitové trénovat Dánku Wozniackou

Praha - David Kotyza se po rozchodu s Petrou Kvitovou dohodl na spolupráci s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska. Podle serveru idnes.cz s tenistkou už týden trénuje v Monte Carlu.

Osmačtyřicetiletý Kotyza nečekaně skončil u Kvitové po jejím vyřazení na lednovém Australian Open a nyní se po dvouměsíční pauze vrací znovu do špičkového ženského tenisu. Wozniacké, které se v poslední době nedaří, by měl pomoci k návratu mezi elitu.

"Považuju za normální v mém věku pracovat, dokud mi síly a schopnosti dovolí. I proto jsem přijal nabídku Piotra Wozniackého ohledně práce s jeho dcerou," uvedl pro idnes.cz Kotyza.

Bývalému kouči popřála v novém týmu hodně zdaru i Kvitová, která si hledání nového trenéra stále promýšlí. "Mám za něj radost. Přeju jim hodně štěstí," uvedla.

Pětadvacetiletá Wozniacká, která od října 2010 do ledna 2012 strávila s přestávkami 67 týdnů na místě světové jedničky, se v posledních sezonách v pořadí WTA propadala a momentálně jí patří 24. místo.

Na grandslamových turnajích je jejím maximem dvojnásobná účast ve finále US Open, trofej ale nikdy nezískala. Na okruhu WTA získala 23 titulů, její letošní bilance je ale nevýrazná, na svém kontě má osm výher a sedm porážek.

Zdroj
ČTK, iDNES

Hlavní zprávy

Nejčtenější články