Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Korda si v Delray Beach zahraje o premiérový titul na ATP Tour

Sebastian Korda si na turnaji v Delray Beach zahraje poprvé v kariéře o titul na ATP Tour. Dvacetiletý syn bývalého českého daviscupového reprezentanta Petra Kordy porazil v semifinále na Floridě 6:3, 7:5 Brita Camerona Norrieho a jeho finálovým soupeřem bude dnes Polák Hubert Hurkacz.

Sebastian Korda
zdroj: ZUMA autor: Andrew Patron

Někdejší nejlepší světový junior Korda se dočkal premiérové finálové účasti teprve při pátém startu v hlavní soutěži turnaje ATP.

Loni v září si připsal na Roland Garros první tři vítězství na okruhu a aktuálně má včetně challengerů a kvalifikací sérii devíti výher za sebou a 17 z posledních 19 zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Korda si v Delray Beach zahraje o první titul na ATP Tour

"Nejdůležitější pro mě je, že jsem teď mnohem konzistentnější. Dříve jsem netrefoval míče, které teď trefuju. Je skvělé, že můžu hrát takové zápasy," pochvaloval si 119. hráč světového žebříčku, který v prosinci trénoval s americkou legendou Andrem Agassim.

S bývalým šampionem mluvil i po semifinále. "Je nadšený," řekl Korda, jehož otec vyhrál v roce 1998 Australian Open, ale v Delray Beach při dvou účastech ani jednou nepřešel druhé kolo.

Kordův finálový soupeř Hurkacz už zkušenosti se zápasy o titul má. Čtvrtý nasazený Polák, jenž v semifinále porazil 7:6, 6:4 amerického kvalifikanta Christiana Harrisona, v roce 2019 vyhrál turnaj ve Winston-Salemu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články