Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Korda junior vyřadil Isnera a v Delray Beach si zahraje o finále

Ve stopách slavného otce kráčí Sebastian Korda. Mladý tenista postoupil na turnaji v Delray Beach poprvé v kariéře na okruhu ATP do semifinále. Dvacetiletý syn bývalého českého reprezentanta Petra Kordy, jenž reprezentuje USA, porazil ve čtvrtfinále druhého nasazeného krajana Johna Isnera 6:3, 4:6, 6:3.

Sebastian Korda
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Andrew Patron

Někdejší světová jednička mezi juniory se o premiérové finále utká s britským tenistou Cameronem Norriem. Už nyní ale Korda na Floridě překonal svého otce. Šampion Australian Open z roku 1998 startoval v Delray Beach dvakrát, nikdy tu ale nepřešel přes druhé kolo.

První semifinále na okruhu ATP si na turnaji zahraje i kvalifikant Christian Harrison. Šestadvacetiletý Američan, jehož kariéru přibrzdila řada zranění a celkem osm operací, vyřadil Gianlucu Magera z Itálie 7:6, 6:4 a jeho dalším soupeřem bude čtvrtý nasazený Polák Hubert Hurkacz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sebastian Korda porazil Isnera

Kvůli porušení koronavirových pravidel ale musí Harrison před semifinále zaplatit pokutu 3000 dolarů. Američan, jenž v žebříčku figuruje v osmé stovce, odmítl po výhře ve druhém kole absolvovat rozhovor na kurtu, protože si nechtěl vzít povinnou roušku. Proti jejímu nošení v minulosti brojil i na sociálních sítích. Po zápase s Magerem už ale povinnou proceduru zvládl.

Turnaj mužů v Delray Beach (tvrdý povrch, dotace 418.195 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Korda (USA) - Isner (2-USA) 6:3, 4:6, 6:3, Norrie (Brit.) - Tiafoe (8-USA) 6:0, 3:6, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články