Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Konec spekulativních přestávek na toaletu, ATP oznámila změnu pravidel

Vedení mužského tenisového okruhu ATP se od nové sezony rozhodlo omezit přestávky pro odchod na toaletu. Hráči budou mít k dispozici jen jednu tříminutovou za zápas. S odkazem na e-mail rozeslaný hráčům o tom informovala agentura Reuters.

Tenisté i tenistky často čelili obviněním, že přestávek využívají spíše k rozhození soupeřů než k odskočení na záchod. V této sezoně se o nejviditelnější případ postaral Stefanos Tsitsipas na US Open.

V utkání prvního kola s Britem Andym Murraym si nejprve odskočil na konci druhého setu, poté si ve třetím vyžádal ošetření a ve čtvrté sadě opět strávil osm minut na toaletě. Murray po vyřazení obvinil soupeře z nesportovního chování. Tsitsipas se hájil tím, že žádná pravidla neporušil. ATP se však po sílící kritice podobných praktik rozhodlo regule změnit.

Hráči budou mít nově k dispozici pouze jednu přestávku za zápas, která bude omezena na konec setu. Na záchodě budou moci strávit tři minuty, další dvě budou mít na převléknutí.

ATP také zvažuje změnu pravidel týkající se přestávek na ošetření. Tenisté by nově mohli o příchod fyzioterapeuta požádat jen jednou za zápas po dohrání setu nebo při výměně stran. Délka by měla být opět tři minuty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články