Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kolář se poučil z chyb Veselého a v Prostějově si zahraje semifinále

Tenista Zdeněk Kolář drží na challengeru v Prostějově naděje na prvního domácího vítěze turnaje po čtyřech letech. Po výhře nad Němcem Tobiasem Kamkem 6:2 a 6:3 postoupil na antukovém Moneta Czech Open do semifinále. Minimálně jedno finále už má Kolář jisté, společně s Romanem Jebavým si zahrají o titul ve čtyřhře.

Zdeněk Kolář
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Skončil osmnáctiletý Dalibor Svrčina, který ve svém premiérovém challengerovém čtvrtfinále neuspěl a s nasazenou trojkou Gianlucou Magerou z Itálie prohrál 3:6 a 2:6.

Kolář se na německého soupeře připravil. Večer před zápasem si přehrál středeční výhru Kamkeho nad českou jedničkou Jiřím Veselým. "K soupeři mám respekt. Dlouho byl ve světové stovce, odehrál obrovské množství kvalitních zápasů. Nechtěl jsem nic podcenit," uvedl Kolář.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolář porazil Kamkeho a je v Prostějově v semifinále

V utkání sice ztratil první hru, i když už při svém podání vedl 40:0, ale pak získal pět gemů v řadě. "Snažil jsem se měnit rytmus hry. Střídat dlouhé a krátké míče, kouskovat jeho konstantní údery od základní čáry. Nechtěl jsem připustit, aby se hrálo podle jeho not," řekl. I ve druhém setu hrál důrazně a přesně. "Povedlo se. Jedem dál a přál bych si, aby to tady nebyl poslední zápas."

Dalším soupeřem 236. hráče světa Koláře bude čtvrtý nasazený Federico Coria z Argentiny (103. ATP). "Čeká mě další těžký zápas," řekl čtyřiadvacetiletý český hráč. Prostějovský challenger vyhrál z domácích tenistů naposledy Veselý v roce 2017.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články