Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koho do čtyřhry k Rosolovi? Veselý i přes zranění nastoupí

V pátek si vykloubil prst na noze, ale ani to ho nezastavilo. Jiří Veselý nebude chybět v sobotním programu 1. kola Davis Cupu proti Nizozemsku. Společně s Lukášem Rosolem nastoupí do čtyřhry proti duu Robin Haase, Jean-Julien Rojer. Přímý přenos sledujte od 12:50 na ČT2 a webu ctsport.cz.

Jaroslav Navrátil
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Hodinu před začátkem deblu zveřejnili sestavy kapitáni. Stav kvalifikačního zápasu o postup na premiérový finálový turnaj tenisového Davisova poháru je po prvním dnu vyrovnaný 1:1.

Veselý páteční vítěznou dvouhru s Tallonem Griekspoorem dohrával s poraněným druhým prstem na pravé noze, který si vykloubil ve čtvrté hře třetího setu. V koncovce si ho při prvním mečbolu vyhodil znovu, ale druhý mečbol vzápětí proměnil. Dnes si šel od 11 hodin zatrénovat a noha se ukázala být ve stavu, že by měl čtyřhru zvládnout.

Podle vývoje deblového zápasu se pak rozhodne, zda Veselý nastoupí i k singlovému zápasu týmových jedniček proti Haasemu. Kapitán Jaroslav Navrátil to ale v pátek označil za nepravděpodobné.

Původně nahlášenou sestavu pro čtyřhru změnil i kapitán hostů Paul Haarhuis. Místo deblového specialisty Matwého Middelkoopa nasadil k Rojerovi svou jedničku Haaseho, který v pátek odehrál rychlý vítězný zápas s Rosolem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články