Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kohlschreiber kraloval v Mnichově, Almagro v Estorilu a Schwartzman v Istanbulu

Mnichov – Hned několik turnajů ATP vyvrcholilo finálovými boji a znají svoje vítěze. V Mnichově se radoval z výhry domácí Philipp Kohlschreiber, jenž ve finále porazil 7:6, 4:6, 7:6 o deset let mladšího Rakušana Dominica Thiema. V portugalském Estorilu se radoval Španěl Nicolas Almagro po výhře nad krajanem Pablem Carreňuem 6:7, 7:6, 6:3. V Istanbulu dominoval Argentinec Diego Schwartzman, jenž po výhře nad nad Bulharem Grigorem Dimitrovem slavil první titul na okruhu.

Philipp Kohlschreiber
zdroj: ČTK/DPA autor: Marc Müller

Čtvrtý nasazený Kohlschreiber dokráčel k titulu za dvě a půl hodiny. V Mnichově navázal na triumfy z let 2007 a 2012, kromě toho hrál na BMW Open v roce 2013 a loni finále.   Za sedmé vítězství na ATP Tour dostala německá jednička 82 450 eur, sportovní vůz a tradiční místní kožené kalhoty.  

Talentovaný Thiem hrál letos své třetí finále a na rozdíl od Acapulca a Buenos Aires ho prohrál. Navzdory této porážce je s 29 výhrami tenistou s nejvíce vítěznými duely na ATP Tour v sezoně.

Almagro oslavil v Estorilu titul po čtyřech letech

Almagro do své sbírky přidal celkově třináctou trofej. Všechny vybojoval třicetiletý Španěl na antukovém povrchu.

Letos hrál finále už v únoru v Buenos Aires, jenže tehdy nestačil na Thiema. Úspěšné vystoupení v Estorilu dotáhl až do konce, ve finále si pomohl i dvanácti esy. Carreňo na premiérový titul stále čeká.

Schwartzman získal na antuce v Istanbulu první titul

Třiadvacetiletý outsider Schwartzman otočil finálový zápas s nasazenou dvojkou Bulharem Dimitrovem, v posledním setu mu dokonce nadělil "kanára". Předtím vyvrcholily obě sady v tie-breaku.

Schwartzman, 87. hráč světového žebříčku, už ve 2. kole zaskočil turnajovou jedničku Australana Bernarda Tomica a ve čtvrtfinále odvrátil mečbol Damiru Džumhurovi z Bosny. Ve stejné fázi turnaje Dimitrov zdolal Jiřího Veselého.

Finále začal lépe o rok starší Dimitrov, tie-break vyhrál 7:5 a ve druhém setu vedl 5:2, jenže pak ho ztratil ve zkrácené hře 4:7 a od té doby už neuhrál ani game. Schwartzman si navíc zahraje ještě finále ve čtyřhře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy