Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Keysová slaví titul v Charlestonu, Muguruzaová obhájila trofej v Monterrey

Domácí Američanka Madison Keysová vyhrála turnaj na zelené antuce v Charlestonu a získala čtvrtý titul v kariéře. Ve finále premiérově přehrála bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska 7:6, 6:3. V mexickém Monterrey kralovala Španělka Garbiňe Muguruzaová, které v souboji o titul vzdala Běloruska Viktoria Azarenková za stavu 1:6, 1:3 kvůli zranění pravé nohy.

Madison Keysová
zdroj: ČT4

Wozniacká se radovala z trofeje v Charlestonu v roce 2011 a dnes mohla načít čtvrtou desítku titulů. Po zdravotních problémech a mizerných výsledcích v dosavadním průběhu sezony však osmadvacetiletá Dánka poslední zápas nezvládla.

O čtyři roky mladší Keysová si v novém světovém žebříčku polepší o čtyři místa na čtrnácté a z Charlestonu odjela novým vozem Volvo díky hlavnímu sponzorovi turnaje. Na titul čekala rok a půl. Naposledy vyhrála Keysová turnaj v srpnu 2017 ve Stanfordu, o měsíc později pak hrála finále US Open.

"Caroline se mi dařilo držet pod tlakem a diktovat výměny. Začínám věřit tomu, že na antuce můžu hrát dobře," řekla. Na patnácté letošní akci WTA Tour je Keysová patnáctou jinou vítězkou, což historie okruhu nepamatuje.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu (zelená antuka, dotace 823 000 dolarů):

Dvouhra - finále: Keysová (8-USA) - Wozniacká (5-Dán.) 7:6 (7:5), 6:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Muguruzaová obhájila titul v Monterrey, Keysová dominovala v Charlestonu

Muguruzaová obhájila v Monterrey, Azarenková skrečovala finále

Muguruzaová dokázala obhájit titul poprvé v kariéře. Naposledy se z trofeje radovala právě před rokem v Mexiku. "Je skvělé být zpět a obhájit titul. To není nikdy snadné," řekla Španělka na kurtu. "Závěr byl trochu zvláštní, protože Vika byla zraněná, ale je to úžasný pocit vyhrát zde loni a teď znovu. Měla jsem těžké soupeřky, letošní pavouk byl nejlepší," přidala.

Azarenková, jež se na okruhu WTA dostala do finále po třech letech, ztratila úvodní set za 44 minut. Třikrát v něm přišla o podání, sama naopak nedokázala ani jeden z šesti brejkbolů využít. Poté si vyžádala pauzu na ošetření a se zavázaným lýtkem měla ve druhé sadě očividné problémy s pohybem.

"Je smůla, že jsem nemohla hrát naplno, ale snažila jsem se, jak nejvíc to šlo," slzela Azarenková. Do finále se dostala poprvé od prosince 2016, kdy přivedla na svět syna. "Chtěla bych poděkovat synkovi Leovi, který tu se mnou není. Moc bych si přála, aby tu byl a mohli jsme to prožívat spolu, protože je to mimořádné," dodala za aplausu diváků.

Tenisový turnaj žen v Monterrey v Mexiku (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - finále: Muguruzaová (2-Šp.) - Azarenková (5-Běl.) 6:1, 3:1 skreč.

Čtyřhra - finále: Muhammadová, Sanchezová (3-USA) - Adamczaková, Mooreová (Austr.) 7:6 (7:2), 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články