Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Keysová ovládla turnaj ve Stanfordu, ve Washingtonu slaví po dalším obratu Makarovová

Stanford/Washington (USA) – Turnaje v Stanfordu a Washingtonu už znají své vítězky. První podnik ovládla domácí Madison Keysová, která v americkém finále zdolala 7:6 a 6:4 CoCo Vandewegheovou a slaví první letošní trofej. Ve Washingtonu se radovala zase Ruska Jekatěrina Makarovová díky třetímu obratu v řadě. Němku Juliii Görgesovou z Německa porazila 3:6, 7:6 a 6:0 a na okruhu WTA získala titul po třech a půl letech.

Madison Keysová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Tony Avelar

Dvaadvacetiletá Keysová vstoupila kvůli operaci levého zápěstí do sezony až v březnu a ve Stanfordu ukázala návrat k někdejší formě. V semifinále vyprovodila za necelou hodinu wimbledonskou šampionku Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska a ve finále bez ztráty podání zdolala krajanku Vandewegheovou.

"Nemám za sebou lehkou sezonu, ale konečně cítím, že jsem na správné cestě, a mám ze svého tenisu dobrý pocit. Je to skvělý vstup do US Open série," uvedla Keysová. Rodačka z Boca Raton na Floridě získala třetí titul v kariéře, po dvou na trávě první na tvrdém povrchu.

Stejně jako Vandewegheová, jež si alespoň částečně spravila náladu vítězstvím ve čtyřhře, se Keysová v novém žebříčku WTA vrátila do elitní dvacítky.

Je nám líto, video expirovalo.
Makarovová po obratu triumfovala ve Washingtonu, Keysová uspěla ve Stanfordu

Makarovová dotáhla obratový hattrick

Devětadvacetiletá Makarovová, které ve čtvrtfinále vzdala ve třetím setu kvůli vyčerpání turnajová jednička Simona Halepová z Rumunska, si obraty užívala. "Pokaždé, když jsem otočila zápas, jsem z toho měla skvělý pocit. Snila jsem o tom, že tenhle turnaj vyhraju, a povedlo se," řekla čtyřnásobná grandslamová šampionka a olympijská vítězka ve čtyřhře.

Moskevská rodačka Makarovová získala třetí singlový titul v kariéře a první od února roku 2014, kdy ve finále v Pattayi porazila současnou světovou jedničku Karolínu Plíškovou.

Ještě déle čeká na turnajový triumf Görgesová, jež prohrála šesté finále v řadě - z toho třetí letos - od vítězství v roce 2011 ve Stuttgartu. Osmadvacetiletá Němka přitom za stavu 6:5 v druhém setu podávala na výhru v zápase, od toho okamžiku už ale nezískala jediný game.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články