Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kerberová zlomila komplex jménem Muguruzaová, na Hopman Cupu září i Federer

Hopman Cup, prestižní turnaj smíšených družstev, pokračuje v Perthu. Souboj posledních dvou wimbledonských šampionek opanovala německá tenistka Angelique Kerberová, když Španělku Garbiňe Muguruzaovou porazila po velkém boji 6:2, 3:6, 6:3, a přispěla k vítězství své země 3:0. Shodným výsledkem vstoupilo do australského podniku také Švýcarsko s Rogerem Federerem v sestavě. 

Angelique Kerberová z Německa na Hopman Cupu
zdroj: imago sportfotodienst autor: Juergen Hasenkopf

Světová dvojka uspěla v utkání s Muguruzaovou po pěti porážkách v předchozích vzájemných zápasech a získala první bod německého páru. Na Kerberovovou navázal Alexander Zverev, jenž udolal Davida Ferrera 6:4, 4:6, 7:6, a favorité poté slavili i v mixu. V dalším střetnutí skupiny A narazí ve středu na Francouze Lucase Pouillea a Alizé Cornetovou.

Výhrou 3:0 zahájili turnaj také obhájci titulu - Švýcaři Federer s Belindou Bencicovou. Ve skupině B neztratili ani set s Velkou Británií, která v sobotu porazila Řecko.

První bod připsal Švýcarsku Federer, jenž v minulých dvou sezonách po účasti na Hopman Cupu triumfoval i na Australian Open. Dvacetinásobný grandslamový šampion deklasoval 6:1, 6:1 Camerona Norrieho a vítězství týmu potvrdila Bencicová skalpem Katie Boulterové. Soupeřům pak tenisté ze země helvétského kříže nedali šanci ani v závěrečném mixu.

"Samozřejmě to byl skvělý start, ale do Melbourne zbývá ještě dlouhá cesta," řekl Federer s narážkou na Australian Open, které začne za dva týdny. "Je skvělé, že se cítím dobře a odehrál jsem proti Cameronovi krásný zápas," pochvaloval si.

Tenisový Hopmanův pohár v Perthu:

Skupina A:  Německo - Španělsko 3:0
Kerberová - Muguruzaová 6:2, 3:6, 6:3
A. Zverev - Ferrer 6:4, 4:6, 7:6 (7:0)
Kerberová, A. Zverev - Muguruzaová, Ferrer 4:2, 4:3 (5:3)

Skupina B:  Švýcarsko - Británie 3:0
Federer - Norrie 6:1, 6:1
Bencicová - Boulterová 6:2, 7:6 (7:0)
Bencicová, Federer - Boulterová, Norrie 4:3 (5:4), 4:1

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články