Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kerberová zaskočila Williamsovou a slaví triumf na Australian Open

Melbourne - Tenistka Angelique Kerberová překvapivě vyhrála Australian Open. Němka ve finále zdolala favorizovanou světovou jedničku a obhájkyni Serenu Williamsovou z USA 6:4, 3:6, 6:4 a získala první grandslamový titul. Ve světovém žebříčku se Kerberová premiérově posune na druhé místo.

Angelique Kerberová
zdroj: ČTK

Osmadvacetiletá Kerberová se stala první německou vítězkou v Melbourne po 22 letech. Triumfem navázala na slavnou krajanku Steffi Grafovou. "Splnila jsem si sen, na kterém jsem tvrdě pracovala. Jsem grandslamovou šampionkou, což zní bláznivě," řekla Kerberová při slavnostním vyhlášení a poděkovala rodině.

Finálovou soupeřku ocenila za to, že je inspirací pro mnoho lidí a mladých hráčů. "Jsi velká šampionka a gratuluju ti ke všemu, co jsi dokázala," řekla Williamsové. Kerberová nečekaně začala lépe; hrála bez zábran a vyrovnaně, zatímco šestinásobná vítězka turnaje Williamsová z nervozity chybovala.

Kerberová udělala v úvodním setu jen tři chyby a čistou hrou při svém podání šla do vedení. Ve druhém setu kralovala Williamsová, ale ve třetím znovu doháněla náskok Němky. Levou rukou hrající Kerberová vedla 2:0 a 5:2, ale mečbol si vypracovala až v desáté hře a hned ho proměnila, protože Williamsová poslala volej do autu. Kerberová udělala celkem jen 13 chyb oproti soupeřčiným 46.

Vyhrála po dvou hodinách a osmi minutách a rozplakala se štěstím. Málem přitom vypadla už v 1. kole, ve kterém odvrátila proti Japonce Misaki Doiové mečbol. "Jednou nohou už jsem seděla v letadle, ale dostala jsem druhou šanci a využila ji," řekla. "Zasloužila sis to a užij si tenhle nádherný moment," uvedla Williamsová, která poprvé v grandslamovém finále prohrála třísetový duel.

Výsledky Australian Open:

Ženy:

Dvouhra - finále: Kerberová (7-Něm.) - S. Williamsová (1-USA) 6:4, 3:6, 6:4. Junioři: Dvouhra - finále: Anderson (Austr.) - Karimov (7-Uzb.) 6:2, 1:6, 6:1.

Čtyřhra - finále: De Minaur, Ellis (Austr.) - Klein, Rikl (SR/ČR) 3:6, 7:5, 12:10.

Juniorky:

Dvouhra - finále: Lapková (5-Běl.) - Mihalíková (2-SR) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále: Kalinská, Mihalíková (2-Rus./SR) - Jastremská, Zarycká (6-Ukr.) 6:1, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články