Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kazašští tenisté trápí Švýcary, po čtyřhře vedou 2:1

Ženeva – Tenisté Kazachstánu mají po čtyřhře překvapivě blíž do semifinále Davis Cupu než jejich švýcarští soupeři. Andrej Golubjov s Alexandrem Nědovjesovem v Ženevě porazili 6:4, 7:6, 4:6, 7:6 favorizovanou domácí dvojici Roger Federer, Stanislas Wawrinka a poslali asijský tým ve čtvrtfinále do vedení 2:1.

Roger Federer a Stanislas Wawrinka
zdroj: ČTK/AP

Švýcarům po prohraných dvou setech svitla naděje na zvrat díky vítězství v třetí sadě a poté v dramatickém tie-breaku čtvrtého setu. Olympijští vítězové z Pekingu 2008 si vypracovali za stavu 6:5 setbol, nicméně Federer poslal lob za základní čáru a Kazachstán vyhrál i další dva míčky. Hned první mečbol proměnil Golubjov prudkým returnem Federerova servisu Wawrinkovi na tělo.

Federer s Wawrinkou prohráli čtvrtou daviscupovou čtyřhru za sebou. Na straně vítězů zažil úspěšný debut v barvách Kazachstánu Nědovjesov, jenž svůj dosavadní jediný zápas v Davis Cupu odehrál za rodnou Ukrajinu. V první nedělní dvouhře se pokusí srovnat stav světová trojka Wawrinka, jenž v pátek prohrál s Golubjovem. Jeho soupeřem bude Michail Kukuškin. V pátém duelu se mají utkat Federer a Golubjov.

Stav 1:2 je také v dalších dvou čtvrtfinálových duelech. V Nancy, kde se rozhoduje o semifinálovém soupeři českých tenistů, snížila domácí Francie v duelu s Německem. Oslabení hosté vedli po pátku nečekaně 2:0, šanci na zvrat dnes uchovali domácím Julien Benneteau a Michael Llodra, kteří zdolali 6:1, 7:6, 4:6, 7:5 pár Tobias Kamke, Andre Begemann.

V Neapoli má nakročeno do prvního daviscupového semifinále od roku 1981 Británie. Tahoun jejího týmu Andy Murray nejprve v dohrávce pátečního duelu, jenž byl přerušen kvůli tmě, zdolal 6:4, 7:5, 6:3 Itala Andrease Seppiho a poté pomohl i k výhře ve čtyřhře. Spolu s Colinem Flemingem porazili 6:3, 6:2, 3:6, 7:5 Fabia Fogniniho a Simone Bolelliho. V úvodní nedělní dvouhře může wimbledonský vítěz Murray zpečetit postup Britů v souboji jedniček s Fogninim.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články