Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karolína Plíšková vypadla s 292. hráčkou světa, Muchová v Abú Dhabí odstoupila

Karolína Plíšková vypadla na prvním turnaji sezony v Abú Dhabí ve druhém kole. Nasazená trojka podlehla 292. tenistce světa Rusce Gasanovové 2:6, 4:6. Karolína Muchová z turnaje odstoupila, přitom dnes se měla utkat v druhém kole s Ruskou Darjou Kasatkinovou. 

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP

Plíšková v uplynulých čtyřech letech zahájila třikrát sezonu turnajovým triumfem v oblíbeném Brisbane, kde se letos kvůli koronaviru nehraje. Ve Spojených arabských emirátech se jí pod vedením nového kouče Saschy Bajina zdaleka tolik nedařilo.

V prvním kole světová šestka vyřadila Řekyni Despinu Papamichailovou, na další soupeřku z třetí stovky pořadí WTA však už nestačila. Gasanovová po úspěchu v kvalifikaci debutuje v hlavní soutěži na elitním okruhu a dnes si připsala nejcennější výhru v kariéře. Jednadvacetiletá Ruska nastoupila proti hráčce z první světové stovky poprvé a hned uspěla.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková nestačila na 292. tenistku světa

"Jako kdybych to dneska na kurtu nebyla já. Cítila jsem se tak sebevědomě, mám obrovskou radost," řekla Gasanovová.

"Je to překvapení, ale když jsem se ráno probudila, řekla jsem si: Proč ne? Proč bych nemohla vyhrát? Vlastně jsem čekala, že tu vypadnu v kvalifikaci nebo tak něco, ale prostě do toho jdu a chci vyhrát. Chci se letos dostat do druhé stovky žebříčku. Hrát proti tenistce z Top 10 je pro mě skvělá příležitost a šance ukázat, co dovedu," prohlásila.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK/AP

V prvním setu připravila Plíškovou o úvodní dva servisy, sama nepustila bývalou světovou jedničku k jedinému brejkbolu a za 28 minut vyhrála 6:2. Plíšková si vypracovala ve čtvrtém gamu druhé sady pět brejkbolů, žádný však nevyužila. Vzápětí přišla o podání, ale čistou hrou při servisu soupeřky vyrovnala na 4:4. Potom však znovu neudržela své podání a Gasanovová následně při svém servisu proměnila třetí mečbol.

Se soupeřkou, která nefiguruje v první padesátce světového žebříčku, prohrála Plíšková poprvé od září 2019. Tehdy v Pekingu podlehla v prvním kole Lotyšce Jeleně Ostapenkové, které patřilo 73. místo.

Muchová ve čtvrtek vstoupila do sezony vítězstvím 6:4, 6:1 nad Dankou Koviničovou z Černé Hory. V pátek zvládla po boku Markéty Vondroušové i úvodní zápas v soutěži čtyřhry, v které rovněž pokračovat nebude. Dvouhra už je bez české účasti.

Turnaj žen v Abú Dhabí (tvrdý povrch, dotace 565 530 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Kasatkinová (Rus.) - Muchová (12-ČR) bez boje, Rybakinová (6-Kaz.) - Wang Si-jü (Čína) 6:4, 6:4, Kosťuková (Ukr.) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 6:3, 6:7 (4:7), 6:3, Gasanovová (Rus.) - Karolína Plíšková (3-ČR) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:

Aojamaová, Šibaharaová (5-Jap.) - Muchová, Vodroušová (ČR) bez boje.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články