Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karolína Plíšková ve formě, vyhrála i první duel v Madridu

Karolína Plíšková si vítěznou formu přivezla i do Madridu. Po triumfu ve Stuttgartu a zisku desátého titulu v kariéře vstoupila do turnaje na madridské antuce vítězstvím 6:4, 6:2 nad ruskou tenistkou Jelenou Vesninovou.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters autor: Edgar Su

Plíšková si na okruhu připsala šestou výhru v řadě. Původně měla po Stuttgartu potěšit tenisové fanoušky v Praze, ale z pozice první nasazené se omluvila kvůli problémům s tříslem. Dnes světová šestka nezaváhala a Vesninovou přehrála i podruhé v kariéře.

Ve 2. kole v Madridu, kde startuje celá světová špička, se může utkat s bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou. Bělorusku na úvod čeká Aleksandra Kruničová ze Srbska.

"S koncentrací to bylo trochu nahoru a dolů. Někdy po vyhraném turnaji máte pocit, že všechno půjde snadno. Taky jsem nebojovala tak jako ve Stuttgartu. To chci zlepšit, protože příští zápas bude hodně těžký," řekla Plíšková.

Z kvalifikace prošlo do hlavní soutěže i její dvojče Kristýna. Na trofej z Prahy se pokusí navázat Petra Kvitová, v Madridu se představí také Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články