Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Karolína Plíšková postoupila v Dauhá do čtvrtfinále

Dauhá - Karolína Plíšková postoupila na tenisovém turnaji v Dauhá do čtvrtfinále. Druhá nasazená hráčka zdolala ve svém prvním vystoupení v katarské metropoli Francouzku Caroline Garciaovou 7:5, 6:4. Naopak Barbora Strýcová v druhém kole podlehla Australance Samantě Stosurové 3:6, 6:3, 4:6.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters autor: Thomas Peter

Světová trojka Plíšková zvítězila ze tří dosavadních vzájemných zápasů nad Garciaovou jen jednou, naposledy s ní prohrála v listopadovém fedcupovém finále. V Dauhá sebrala třiadvacetileté Francouzce v každém setu jednou servis a nakonec ji porazila i na esa 12:8, i když podání zpočátku mnohem lépe vycházelo její soupeřce. O semifinále se Plíšková utká s Čang Šuaj z Číny.

O semifinále se měla Plíšková ve čtvrtek večer utkat s Čang Šuaj z Číny, ale jejich zápas byl kvůli opakovanému přerušení programu kvůli dešti přeložen na pátek.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych i Plíšková postupují úspěšně svými turnaji

Zápas turnajové osmičky Strýcové se Stosurovou začal už ve středu odpoledne, pak se ale v Dauhá znovu rozpršelo a utkání bylo v druhém gamu přerušeno. Australanka, která je ve světovém žebříčku o čtyři místa níže než sedmnáctá Strýcová, v rozhodující sadě dvakrát ztratila podání a prohrávala 3:4, pak ale stav otočila a ve vzájemné bilanci vyrovnala na 2:2.

Nejvýše nasazená Angelique Kerberová se do čtvrtfinále nedostala. Německá tenistka překvapivě prohrála s Ruskou Darjou Kasatkinovou 4:6, 6:0, 4:6 a v osmém zápase této sezony si připsala už čtvrtou porážku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články