Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kanár odpískal šance Kvitové na další titul. V Lucemburku slavila Niculescuová

Lucemburk – Mohla během měsíce získat druhý titul, Petra Kvitová ale na triumf z čínského Wu-chanu na turnaji v Lucemburku navázat nedokázala. Nejvýše nasazená hráčka a světová jedenáctka ve finále nestačila na Rumunku Monicu Niculescuovou, které podlehla 4:6 a 0:6.

Kvitová mohla v Lucemburku přidat druhý letošní a celkově devatenáctý triumf v kariéře, ale nedokázala si poradit se skvělou obranou soupeřky a příliš chybovala. Niculescuová, která je na žebříčku o 40 míst níže, vyhrála třetí turnaj v životě.

Kvitová má s Niculescuovou vyrovnanou bilanci 2:2 na zápasy, přičemž letos už spolu hrály potřetí. Ve Fed Cupu Češka prohrála a ve Stuttgartu zvítězila.

Úvod Kvitové nevyšel. Ztratila první servis a po druhém zkaženém gamu na podání už prohrávala 1:4. Proti skvělému pohybu a čopovaným úderům soupeřky marně hledala zbraň.

Zkoušela i servis-volej a chodit do míčů, ale údery kazila a obranný tenis Rumunky čím dál víc nahlodával její sebevědomí. Zvládla sice dvě dobré hry, snížila na 3:4 a za stavu 3:5 odvrátila dva setboly, ale sadu už nezachránila.

I na začátku druhého setu působila Kvitová po dalších chybách a ztrátě podání frustrovaně. Ve druhém gamu pak vedla při podání Niculescuové 40:0, ale ani jeden brejkbol nevyužila a rychle prohrávala 0:5. Zkoušela odvrátit potupu a měla šanci alespoň zahnat 'kanára', ale před zraky svých rodičů se jí to nepodařilo.

Kvitová hrála počtvrté v kariéře turnaj z pozice jedničky. Zvítězit dokázala v Linci před pěti lety, v Katovicích v roce 2013 prohrála, stejně jako nyní ve finále.

Bronzová medailistka z olympijských her v Riu de Janeiro Kvitová slavila premiérový letošní triumf na začátku října ve Wu-chanu. Rozšířit svoji sbírku ještě může na turnaji Elite Trophy v čínském Ču-chaji.

Tenisový turnaj žen v Lucemburku (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - finále: Niculescuová (Rum.) - Kvitová (1-ČR) 6:4, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články