Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kalininová finále v Římě skrečovala a Rybakinová tak před Roland Garros slaví triumf

Jelena Rybakinová z Kazachstánu se před Roland Garros naladila na vítěznou vlnu, když ovládla antukový turnaj v Římě. S její oponentkou Anhelinou Kalininovou nastoupily do finále po čtyřhodinovém zpoždění kvůli dešti. Wimbledonská šampionka šla do vedení 6:4, 1:0. Krátce po půlnoci se však mohla předčastně radovat z zisku titulu, neboť její ukrajinská soupeřka boj vzdala.

Rybakinová triumfovala na Italian Open
zdroj: Reuters autor: ALEKSANDRA SZMIGIEL

Šestadvacetiletá Kalininová odehrála v Římě od čtvrtého kola tři třísetové zápasy. Ve čtvrtfinále proti Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové postoupila až po nejdelším letošním duelu na okruhu WTA, který trval 3:41. Ve finále ve druhém setu odehrála po úvodním gamu ještě jednu výměnu při svém podání, pak si ale kvůli bolesti levé nohy vyžádala konzultaci s fyzioterapeutkou a z utkání odstoupila.

Rybakinové naopak cestu pavoukem k titulu usnadnily tři skreče. Zápas jí před Kalininovou vzdala i světová jednička Polka Iga Šwiateková ve čtvrtfinále a ve 3. kole Ruska Anna Kalinská. Ve Foro Italico získala pátý titul v kariéře a druhý na akci kategorie WTA 1000 po březnovém triumfu v Indian Wells.

"Z titulu mám samozřejmě radost, i když jsem si nepřála, aby zápas skončil zrovna takhle. Z mého pohledu to byly opravdu zvláštní dva týdny. Nevzpomínám si, že bych někdy na turnaji těžila z toho, že soupeřka odstoupila a tady se to stalo třikrát," uvedla Rybakinová.

Třiadvacetiletá rodačka z Moskvy se stala po Sereně Williamsové, Petře Kvitové, Simoně Halepové, Garbiňe Muguruzaové a Ashley Bartyové šestou tenistkou, která vyhrála grandslam nebo turnaj Masters na každém povrchu.

"Myslím, že se svou hrou můžu být úspěšná na všech površích. Na antuku by to možná chtělo lepší fyzičku a víc na ní trénovat, ale na to mi chybí před začátkem antukové sezony čas," řekla finalistka letošního Australian Open.

Na blížícím se Roland Garros by ráda vylepšila loňskou účast v třetím kole. "Mám odehráno více zápasů na antuce, takže si budu více věřit," prohlásila.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Dvouhra – finále:

Rybakinová (7-Kaz.) - Kalininová (30-Ukr.) 6:4, 1:0 skreč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články