Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Juniorky ukázaly dominanci. Při Poháru B. J. Kingové ztratily jediný duel a slavily triumf

Z 15 odehraných utkání pouze jedno prohrané. A to ještě po vynuceném skreči Nikoly Bartůňkové. České juniorské tenistky byly na Poháru Billie Jean Kingové nasazeny jako jedničky a úlohu favoritek beze zbytku potvrdily. Ve finále bez ztráty přehrály Japonky.

Brenda Fruhvirtová
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

Turnaj národních družstev do 16 let, dříve známý jako Fed Cup, se hraje od roku 1986 a Češky ho nyní vyhrály počtvrté. Poprvé od roku 2015 a přerušily také šňůru tří triumfů Američanek. 

Zasloužila se o to trojice Brenda Fruhvirtová, Sara Bejlek a Linda Bartůňková. Ve finále Japonkám dokonce nepovolily ani set. Kolegyně nemocné Bartůňkové v turecké Antalyi boj o zlato zvládly s přehledem.

"Je skvělé přivézt domů tuto trofej. Je to dva roky po vítězství v kategorii do čtrnácti let a teď jsme nejlepším týmem do šestnácti let. Určitě je inspirativní vidět, kdo tento turnaj vyhrál v minulosti. Teď jsou tito vítězové na světové úrovni," prohlásila Fruhvirtová, jedna ze svěřenkyň trenéra Davida Škocha.

Vzkaz českých juniorek seniorskému týmu před Pohárem B. J. Kingové:

V minulosti prestižní juniorskou trofej vyhráli například Felix Auger-Aliassime, Coco Gauffová, Denis Šapovalov, Iga Šwiateková nebo stříbrná olympijská medailistka Markéta Vondroušová. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články