Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Jízda Plíškové na Elite Trophy pokračuje. V Číně si zahraje o titul

Ču-chaj (Čína) – Karolína Plíšková na turnaji Elite Trophy v Číně pokračuje ve skvělých výkonech a zahraje si o titul. Česká tenistka v semifinálovém duelu porazila Ukrajinku Elinu Svitolinovou 6:3 a 6:1 a její soupeřkou v závěrečném souboji bude nejvýše nasazená Američanka Venus Williamsová, která porazila dvakrát 6:2 Italku Robertu Vinciovou.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Fang Yingzhong/ColorChinaPhoto

Třináctá hráčka světového žebříčku Plíšková do utkání se Svitolinovou skvěle odstartovala, když čistou hrou vzala soupeřce úvodní servis utkání. Rychle získaný náskok si udržovala až do konce sady a dalším brejkem na 6:3 ji ukončila.

Ve druhém setu využila Plíšková opět hned první brejkbol a dostala se do vedení 3:1. Rodačka z Oděsy se pak nechala ošetřovat, ale ani přibližně osmiminutová pauza českou trojku nerozhodila. Zahraje si šesté finále v této sezoně, titul však zatím získala jen v květnu v Praze.

S bývalou světovou jedničkou a sedminásobnou grandslamovou vítězkou Williamsovou se Plíšková střetne poprvé. "Jsem na zápas nabuzená. Ve finále se může stát vše a já si to půjdu užít," řekla Plíšková.

Účastí ve finále má jistý posun na 11. pozici v žebříčku WTA. Ziskem titulu by si ještě o místo polepšila a poprvé v kariéře by ukončila sezonu jako hráčka světové desítky.

Williamsová druhému semifinále jasně dominovala, na postup po výsledku dvakrát 6:2 jí stačilo proti Vinciové 65 minut. Turnajová jednička zopakovala měsíc starý triumf nad Italkou ze semifinále turnaje ve Wu-chanu a vzájemnou bilanci si zlepšila na 5:0.

Pětatřicetiletá Američanka letos dosáhla už na čtyřicáté vítězství, což se jí podařilo poprvé od roku 2008. Už jen finálová porážka s Plíškovou jí může překazit návrat do nejlepší desítky světového žebříčku, kde byla naposledy před více než čtyřmi lety.

Tenisový turnaj žen Elite Trophy v čínském Ču-chaj (tvrdý povrch, dotace 2 150 000 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Karolína Plíšková (3-ČR) - Svitolinová (8-Ukr.) 6:3, 6:1, V. Williamsová (1-USA) - Vinciová (4-It.) 6:2, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články