Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Jedním slovem nádhera, ocenila první den Češek "členka týmu" Navrátilová

Praha – Dostala český dres, týmovou akreditaci a po úspěšném prvním dnu se potkala s našimi tenistkami v šatně. Legendární Martina Navrátilová se stala na chvíli zase součástí českého fedcupového týmu, který vede ve finále nad Německem 2:0 a jeden bod dělí domácí výběr od titulu.

Martina Navrátilová
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Budou na mě nadávat Američani, ale jsem tady. Kdyby se hrálo proti Americe, to by bylo vošajstlich, ale proti komukoli jinému můžu fandit bez problémů," smála se Navrátilová, když vyndávala z tašky dres a akreditaci. Od roku 1981 má totiž americký pas, ale v roce 2008 získala zpět občanství rodné země.

Osmapadesátiletá Navrátilová je na finále Fed Cupu náhodou. Ještě před čtrnácti dny na Turnaji mistryň v Singapuru si myslela, že se hraje v Německu. Do Řevnic teď přijela na návštěvu sestry, a když zjistila, že je zápas v Praze, požádala mezinárodní federaci ITF o lístky, které dostala. "A přišla jsem ráda," usmála se.

Je nám líto, video expirovalo.
Navrátilová: Češky mohou vyhrát všechny zápasy

Po příchodu do haly dostávala otázky, kdo vyhraje. "Nejdříve se musím podívat na povrch," odmítala vyřknout odhad bez znalosti kurtu. Když viděla, jak míč nízko odskakuje, favorizovala Češky: "Máme dobrou šanci, protože to je rychlý."

Výkony Petry Kvitové a Lucie Šafářové ocenila. "Nádhera," řekla a užívala si faktu, že tentokrát není televizní komentátorkou, ale jen divačkou. "Jsem nervózní, aby holky vyhrály, ale jak hrály razantně, tak jsem ani nervózní nebyla," řekla.

Kvitová jednoznačně porazila Andreu Petkovičovou a Šafářová Angelique Kerberovou. "Petkovičová byla hodně nervózní a naštvala se na sebe víc než normálně. Kerberová měla šanci proti Šafářové, ale pak začala hrát víc defenzivně a Lucka toho využila. Forhend jí začal jít a byl konec, diktovala to Lucka," řekla Navrátilová.

Tenistkám tak chybí jeden bod k třetímu titulu za čtyři roky. "Vypadá to dobře, povrch je vynikající. Holky hrajou dobře a věří si," všimla si Navrátilová. V pražské O2 areně si pochvalovala i atmosféru, kterou vytvářelo přes třináct tisíc diváků. "Ta skupina bílých fandů pořád skandovala, to bylo vynikající. Celkem to bylo férové publikum a hlavně podporují tenis, a to je fantastický," řekla.

Navrátilová se potkala i s Renatou Tomanovou. S tou společně v roce 1975 získaly pro tehdejší československý tým první fedcupový triumf. "Té už bude šedesát, tak si říkáme, kam ty léta odešly, a vzpomínaly jsme," řekla Navrátilová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články