Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jedničkou Wimbledonu bude obhájce Nadal, pokud bude hrát

Londýn - Obhájce titulu Rafael Nadal by měl být nejvýše nasazeným hráčem nadcházejícího Wimbledonu. U Nadala ovšem stále není jisté, zda do turnaje nastoupí. Španěl od vyřazení z French Open řeší zdravotní komplikace s koleny. Ve dvouhře žen bude plnit roli turnajové jedničky Ruska Dinara Safinová. Seznam nasazených dnes zveřejnili organizátoři turnaje na trávě v All England Clubu, který začne v pondělí 22. června.

Do Londýna Nadal přiletěl v úterý se strýcem a trenérem Tonim Nadalem, s fyzioterapeutem Rafaelem Maymoem a svým přítelem z mládí a tréninkovým partnerem Tomeuou Salvou. Ubytoval se v domě, kde bydlel i loni, a pak si tři hodiny lehce zatrénoval v klubu Aorangi Park. "Nebylo to perfektní, ale OK," řekl jen. Nadal má hrát ve čtvrtek a v pátek exhibici v Hurlinghamu a pak se rozhodne o jeho účasti.

Dvojkou ve Wimbledonu bude pětinásobný vítěz Roger Federer a trojkou Andy Murray, domácí naděje na titul po 73 letech. Pořadatelé se při nasazení převážně drželi aktuálního žebříčku ATP, jen pár jmen prohodili, jako třeba Chorvata Marina Čiliče, který je světovou třináctkou, ale v Londýně bude hrát jako jedenáctý nasazený.


Z českých tenistů jsou mezi nasazenou dvaatřicítkou Tomáš Berdych jako číslo 21 a Radek Štěpánek jako čtyřiadvacítka. Ve dvouhře žen nemá český tenis mezi nasazenými zastoupení. Ve čtyřhře se pokusí Lukáš Dlouhý s Indem Leanderem Paesem navázat na triumf z Roland Garros z pozice třetích nasazených. Květa Peschkeová zase bude útočit na svůj první grandslamový deblový titul s Lisou Raymondovou z USA jako turnajové dvojky.

Seznam nasazených tenistů pro Wimbledon

Muži: 1. Nadal (Šp.), 2. Federer (Švýc.), 3. Murray (Brit.), 4. Djokovič (Srb.), 5. Del Potro (Arg.), 6. Roddick (USA), 7. Verdasco (Šp.), 8. Simon, 9. Tsonga (oba Fr.), 10. Gonzalez (Chile), 11. Čilič (Chorv.), 12. Davyděnko (Rus.), 13. Söderling (Švéd.), 14. Monfils (Fr.), 15. Safin (Rus.), 16. Robredo, 17. Ferrer (oba Šp.), 18. Blake (USA), 19. Schüttler (Něm.), 20. Wawrinka (Švýc.), 21. Berdych (ČR), 22. Lopez (Šp.), 23. Karlovič (Chorv.), 24. Štěpánek (ČR), 25. Tursunov (Rus.), 26. Melzer (Rak.), 27. Kohlschreiber (Něm.), 28. Fish (USA), 29. Andrejev (Rus.), 30. Troicki (Srb.), 31. Hanescu (Rum.), 32. Montaňes (Šp.).

Ženy: 1. Safinová (Rus.), 2. S. Williamsová, 3. V. Williamsová (obě USA), 4. Dementěvová , 5. Kuzněcovová (obě Rus.), 6. Jankovičová (Srb.), 7. Zvonarevová (Rus.), 8. Azarenková (Běl.), 9. Wozniacká (Dán.), 10. Petrovová (Rus.), 11. A. Radwaňská (Pol.), 12. Bartoliová (Fr.), 13. Ivanovičová (Srb.), 14. Cibulková (SR), 15. Pennettaová (It.), 16. Ťie Čeng (Čína), 17. Mauresmová (Fr.), 18. Stosurová (Austr.), 19. Li Na (Čína), 20. Medinaová-Garriguesová (Šp.), 21. Schnyderová (Švýc.), 22. Cornetová (Fr.), 23. Wozniaková (Kan.), 24. Šarapovová (Rus.), 25. Kanepiová (Est.), 26. Razzanová (Fr.), 27. Klejbanovová (Rus.), 28. Cirsteaová (Rum.) 29. Bammerová (Rak.), 30. Szavayová (Maď.), 31. Pavljučenková (Rus.), 32. Čakvetadzeová (Rus.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články